Odzivi po kronometru. Kaj lahko naredil Alaphilippe?

Odzivi po kronometru. Kaj lahko naredil Alaphilippe?
20.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj so po kronometru na dirki po Franciji povedali nekateri kolesarji? Julian Alaphilippe je seveda navdušen nad razpletom, kaj pa drugi? Tu so nekateri odzivi.

Julian Alaphilippe (vodilni v skupnem seštevku): Vedel sem, da sem lahko na taki progi med najboljšimi. Vse sem dal od sebe. Še posebej prvi del mi je bil pisan na kožo. Proti koncu mi je športni direktor dejal, da vodim, tako da sem res odpeljal na polno. Resnično sem vesel. Z mojo formo in tako traso sem naredil vse, kar sem lahko. Biti v rumeni majici sto let po Eugenu Christophu je lepo. To je nekaj, kar ne bom pozabil.

Geraint Thomas (2. v skupnem seštevku): Nisem pričakoval zmage Alaphilippa. Očitno je izredno dober. Vsekakor je eden izmed favoritov in kolesar, na katerega moramo zdaj paziti. Sam sem čutil, da imam vse pod nadzorom, vendar pa v zadnjih osmih kilometrih, ko sem želel pospešiti nisem imel tistih dodatnih pet odstotkov. Še vendo pa je to dobra vožnja.

Thibaut Pinot (7. v skupnem seštevku): Odpeljal sem dober kronometer. Čutil sem, da sem dobro pripravljen. Nisem imel radijske postaje, tako da nisem vedel, kako hiter sem, a že ob prvem merjenju vmesnega časa sem vedel, da sem na pravi poti. Naveličan sem že ravninskih etap. Zdaj smo v Pirenejih in pokazal sem, da sem pravi.

Enric Mas (4. v skupnem seštevku): Za mano je zelo dober kronometer. Nekaj takega sem imel v mislih. Zadovoljni smo. Smo v idealnem položaju tudi za zmago na Touru. Mislim, da lahko Alaphilippu uspe ubraniti majico vse do Pariza. Poskušali bomo braniti to vodstvo. Do zdaj je bil neverjeten. Sam grem iz dneva v dan. Svoj prvi Tour želim končati med deseterico. Tudi bela majica je uresničitev sanj. Res pa je, da najtežji del šele prihaja. Do zdaj je šlo bolj za to, da nisi izgubil preveč časa in za to sem imel odlično ekipo. V soboto se začenja vojna.

Richie Porte (15. v skupnem seštevku): Na vzponih sem bil dober, na zadnji ravnini pa sem nekoliko trpel.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ