Odzivi po La Primaveri: Šprinterji razočarani, Thomas zadovoljen s formo

Odzivi po La Primaveri: Šprinterji razočarani, Thomas zadovoljen s formo
23.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
Na klasiki Milano - Sanremo odločilno vlogo odigra tudi taktika. Tokrat je o zmagovalcu odločil ciljni šprint, v katerem je John Degenkolb konkurente prikrajšal za zmago.
Ponujamo vam nekaj odzivov kolesarjev, ki so pred dirko veljali za favorite za visoka mesta.

Michael Matthews, v šprintu je zasedel 3. mesto: "Trenutno sem predvsem razočaran, čeprav vem, da mi je uspel odličen rezultat. Na Poggiu sem se počutil odlično, zato bi moral biti bolj aktiven in na koncu slaviti. V zaključku sem ostal ujet ob ogradi, zato nisem sledil Johnu Degenkolbu, ko je začel svoj šprint. Milano - Sanremo je bil zame glavni cilj sezone, zato moram razmisliti o novih ciljih."

Mark Cavendish, imel je tehnične težave in končal na 46. mestu: "Spet se mi je snela veriga, enako kot na Tirrenu. Zgodilo se je pred vrhom Cipresse, zato sem izgubil stik s skupino. Nato sem pet kilometrov obračal 700 vatov, da sem sploh ujel priključek. Zaradi trebušnega virusa sem se cel dan počutil slabo, kar se je na koncu poznalo na Poggiu. Prej sem porabil preveč energije, zato sem ob pospeševanjih začel izgubljati pozicije in na koncu nisem imel možnosti, da bi se priključil prvi skupini. Imeli smo smolo s padcem Štybarja in Kwiatkowskega, vendar sem vesel, da je zmaga pripadla Johnu."

Geraint Thomas, z Danielom Ossom napadel v zaključku dirke: "Z napadom bi moral počakati do Poggia, vendar je napadel Oss, BMC pa ima premočno ekipo, da bi ga pustili samega v ospredju. Sledil sem svojim občutkom. Ko naju je skupina ujela, sem želel pomagati Swiftu in narekovati močan tempo, in mislim, da mi je uspelo kar dobro. Upam, da bom na kockah lahko bolje unovčil dobro pripravljenost."

Fabian Cancellara, 7. mesto v šprintu: "Poglejte, prehitelo me je šest vrhunskih šprinterjev, bil sem prvi, ki ne sodi v to kategorijo. Nimam instinktov kot oni, ki vedno najdejo prostor, zato sem ostal nekoliko ujet na desni strani. 500 metrov pred ciljem sem bil v izvrstnem položaju, želel sem napasti, vendar sem nekoliko zamudil in preostal mi je le še šprint. Malo sem razočaran, saj sem se počutil res dobro. Pred dirkami v Belgiji sem v vrhunski formi, dobro pa so pripravljeni tudi moji konkurenti, zato nas čaka ena bolj zanimivih pomladi v zadnjem času."

Zdenek Štybar, padel na spustu s Poggia: "S Poggia sem padel še drugič na dirki, ko je nekdo padel pred Kwiatkowskim in oba sva se znašla na tleh. Takrat je bilo jasno, da je za našo ekipo dirke konec. Razočaran sem, ker sem imel dobre noge, načrtovali pa smo, da bi napadel po spustu s Poggia in poizkušal presenetiti konkurenco. Takšno je kolesarstvo, na srečo se vsaj nisem poškodoval, imam le nekaj odrgnin na kolenih in rebrih, nič resnega."

Peter Sagan, četrti v šprintu: "V zadnjih nekaj zavojih sem bil preveč v ozadju skupine, zato sem šprint začel iz ozadja in porabil preveč energije. Rad bi se zahvalil ekipi, ker je celo dirko delala zelo trdo in mi omogočila boj za zmago v zaključku. Počutil sem se dobro, sem v formi, vendar sem žal naredil napako. Zdaj že komaj čakam kocke."

V videoposnetku si lahko ogledate vrhunce dirke Milano - Sanremo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ