Odzivi po mladinskem SP: "Zdaj nismo na ravni najboljših"

Odzivi po mladinskem SP: "Zdaj nismo na ravni najboljših"
26.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Murn 63. Colnar 64. med mladinci. Dolga in tudi zaradi vremena zahtevna dirka. Kaj so po koncu povedali selektor Cimprič in oba uvrščena kolesarja?

Andrej Cimprič (selektor): "Smo majhna država in so obdobja, ko v generaciji nimamo kolesarjev, ki bi se lahko merili z najboljšimi."
Smo majhna država in so obdobja, ko v generaciji nimamo kolesarjev, ki bi se lahko merili z najboljšimi. Letos smo vedeli, da je situacija takšna. Potiho smo upali, da bo dirka potekala drugače. Vendar pa je prišlo že na prvemu vzponu do naliva. Od tam naprej je dirka eksplodirala. Murn se je sicer dobro vozil. A tik pred krogi so Američani, ki so bili danes najmočnejši spet naredili selekcijo. Murn je ostal zadaj. Na krogu pa se je videlo, da je ugasnil. Dva kroga in pol je vozil praktično sam na 45. poziciji. V zadnjem krogu ga je skupina ujela. V finalu pa ni bilo moči, pa tudi ne volje, da bi sprintala za to 45. mesto. Od starta smo poskušali biti med najboljšimi pozicijami. Razmere niso za nas, ampak zdaj nismo na ravni najboljših in enostavno sodimo sem, kjer je danes pokazala dirka.

Boštjan Murn (63. mesto): "Proga je bila res zelo težka."

Proga je bila res zelo težka, zelo razgibana z dvema dolgima klancema. Prvi je bil zelo strm, drugi pa nekoliko manj. Vendar pa so Američani narekovali oster tempo. Do 90-ega kilometra sem prišel s prvo skupino, potem pa mi je zmanjkalo moči in sem zaostal.

Martin Colnar (64. mesto): "Sem zelo zadovoljen, da sem glede na razplet sploh končal dirko."
Presenetilo me je prevdsem to, da je letelo že od starta, pa čeprav je bila proga zelo dolga. Pa vreme. Ker se nisem dovolj dobro oblekel, me je pričelo zebsti. Zato sem tudi odpadel. Sem zelo zadovoljen, da sem glede na razplet sploh končal dirko. Med dirko si z Murnom kaj veliko nisva mogla pomagati, saj je šlo od starta na vso moč. Po 40 kilometru pa sem tudi sam odpadel.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ