Odzivi po nepričakovano kaotični etapi: Sreča, znanje, načrtovanje?

Odzivi po nepričakovano kaotični etapi: Sreča, znanje, načrtovanje?
16.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kako so se odzvali nekateri vidnejši kolesarji po deseti etapi na dirki po Franciji. Krojil jo je veter s strani in posledično velika selekcija. Tu so odzivi nekaterih kolesarjev.

Julian Alaphilippe: Tega nismo pričakovali, smo pa pričakovali živčno etapo. Želeli smo braniti rumeno majico in v sprintu pomagati Vivianiju. Vedeli smo, na katerem kilometru moramo paziti na veter s strani. Vsi so imeli podobne informacije, zato je bil pritisk še večji. Po selekcije smo šli na polno. Zdaj razmišljam samo o prostem dnevu. Najtežji dnevi so še pred name. Neverjetno je nositi rumeno majico in ranil jo bom, dokler bom le lahko.

Wout Van Aert: Ne morem verjeti, da sem premagal vse sprinterje. Ne morem verjeti. To je nad vsem. V teh desetih dneh sem spoznal, kako velika dirka je Tour. Zmagati v prvem poskusu? Waw. Zaključek je bil zelo živčen, uspelo pa mi je ostati v ospredju, kjer sem pazil na Stevena Kruijswijka. Na žalost z nami ni bilo Dylana, tako da sem lahko sprintal. Zadnjič sem se naučil, da moram startati zgodaj, tako da sem sprint začel 250 metrov pred ciljem. Bilo je zelo tesno, a tudi en centimeter je dovolj.

Elia Viviani: Zmagal je najmočnejši. To je bil pravi boj v sprintu. Wouta sem že prehitel, a v zadnjih 30 metrih, ko sem bil že “zakislen” mi je vrnil. Škoda, to je bila lepa priložnost. Kot ekipi pa nam je uspelo pridobiti nekaj časa z Masom in Alaphilippom, tako da dneva nismo vrgli povsem stran.

Geraint Thomas: V vsakem trenutku moraš biti pripravljen na kaj takega. Mi smo bili. Ampak, saj mi smo tisti, ki naredimo dirke dolgočasne, kajne? Še posebej lepo je, ko ti nekaj takega uspe na dan, ko nihče ne pričakuje. Bili smo pozorni in na pravem mestu. Vedeli smo, da se marsikaj lahko zgodi in prišlo je do selekcije.

Egan Bernal: Za nami je dober dan, a ostati moramo na realnih tleh. Ešaloni so zelo težki, nori. Ostati moraš osredotočen in zbran. Vesel sem. Obleči belo majico prvič v karieri je nekaj posebnega. To je bil težek dan, a na Touru so vsi taki. Zadovoljni moramo biti, saj so Pinot in nekateri drugi zaostali. A to je Tour. Včasih izgubiš, včasih zmagaš. Danes smo zmagali.

Nairo Quintana: Etape so zahtevne. Včasih imaš srečo, včasih pač ne. Tokrat je bila sreča na moji strani. Zaradi trase, cest in vseh ostalih okoliščin je bilo zelo napeto. Ekipa je bila odlična, potem pa je imel Mikel težave. Zame osebno je za mano dober dan, žal pa mi je, da je Mikel padel.

Warren Barguil: Žal mi je za Mikela Lando. Potem, ko sem se dotaknil zadnjega obroča Juliana Alaphilippa sem izgubil ravnotežje in tako sem se zaletel v Mikela, ki je prišel mimo po moji levi. Bili smo hitri in tega nisem naredil nalašč. Sam sem imel srečo, da nisem padel, vendar pa jo je skupil Mikel in upam, da je z njim vse v redu.

Mikel Landa: To je bil šok. Naenkrat sem se znašel na tleh in obkrožen z gledalci. Na srečo nisem poškodovan. Lahko sem nadaljeval, kolegi pa so mi nudili res veliko pomoči. Izgubil sem nekaj časa, tako da je naš cilj še bolj oddaljen.

Rigoberto Uran: Nesrečo smo imeli in izgubili dragocen čas. A še naprej se bomo borili. Ekipa je dobro delovala. Pomembno je, da nismo padli. 

Thibaut Pinot: Kaj želite, da povem? Nimam kaj reči. Usran dan.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ