Odzivi po prologu: Brajkovič zadovoljen, Cancellara opravil svoje delo (video)

Odzivi po prologu: Brajkovič zadovoljen, Cancellara opravil svoje delo (video)
01.07.2012 AVTOR: D. Z.
99. dirka po Franciji se je začel s prologom v belgijskem mestu Liege. Dobil ga je Fabian Cancellara, mi pa smo zbrali izjave nekaterih protagonistov in tudi razočaranj prologa.
Jani Brajkovič: "Vesel sem, da sem bil tudi na prologu zelo soliden. Glede na konkurente za visoko uvrstitev v skupnem seštevku, sem prolog dobro odpeljal. Noge so zelo dobre. To, da so prave, sem opazil že na tem prologu. Zdaj je moj cilj, da prvi teden Toura preživim brez padcev ali izgube sekund. Ostala dva tedna se bo dirkalo na rezultat."
Kristjan Koren: "Kronometer ni bil zapleten. Bili sta dve krožišči. To je vse. Tisti, ki smo startali bolj na začetku, smo imeli močnejši nasprotni veter. Mislim, da sem ta prolog dobro odpeljal, čeprav noge niso bile prave. Tri dni smo bolj malo trenirali, hrana v hotelu pa je dobra, tako da so bile noge kar nekoliko trde. Zaključek prve etape smo si že ogledali in je pisan na kožo Petru Saganu."
Borut Božič: "Z nastopom sem lahko zadovljen, saj tako dolgi prologi niso ravno moja specialnost. Veter sem kar čutil. Ne vem, ali je to posledica utrujenosti ali pa je res pihal. Vendar pa lahko potrdim, da je zares pihalo. Sicer pa je bil prolog zelo lep. Razen obeh krožišč je pot bila zelo tekoča, čeprav je cesta na nekaterih predelih zares slaba.
Grega Bole: "Nič posebnega. Prolog sem odpeljal po svojih pričakovanjih. Kronometra niti ne treniram, tudi kolesa nimam doma in zato je rezultat temu primeren. Počutje je v redu, čeprav smo bili v četrtek ves dan na nogah. Včeraj smo se končno spočili. Moja pričakovanja? Če bom imel svoj dan, bom to poskusil izkoristiti."
Fabian Cancellara: "Razmišljal sem o noseči ženi, otroku, ki je na poti, o moji ekipi, ki mi je pomagala in ponosen sem na to, da mi je uspelo dokončati delo, ki sem ga moral. Ta zmaga je nekaj posebnega, v primerjavi s preostalimi na dirki po Franciji. Seveda sem ponosen na to in zdaj sem lahko pred nadaljevanjem Toura še bolj samozavesten."
Bradley Wiggins: "V taki preizkušnji imaš možnost, da greš na zmago ali da prolog odpelješ z mislijo na končni uspeh. Sam sem izbral slednje. Prvi del prologa, ki je potekal po kockah, se iz varnostnih razlogov nisem spustil na podaljške na balanci. Kolo sem imel pod nadzorom, v zaključku pa sem ga 'pohodil'. Ne morem reči, da nisem hotel rumene majice. Če bi jo lahko osvojil, bi jo. Vendar sem klubskim kolegom že zvečer povedal, da je en človek, ki me lahko premaga. In to je Fabian. On je vedno mojster takih preizkušenj in zdaj je spet dokazal, da je najboljši na svetu."
Cadel Evans: "Take preizkušnje niso zame. Nisem hotel izgubiti preveč časa in razplet ni slab. Pričakoval sem, da bo izgubil sekunde v primerjavi s kandidati za končno zmago. Proti takim specialistom kot je Wiggins sem izgubil nekaj sekund, vendar ne preveč. Tour se je začel, zdaj moram samo nadaljevati. To ničesar ne spremeni. Od rumene majice smo nekoliko oddaljeni, vendar to pomeni, da smo tudi nekoliko bolj mirni."
Tejay Van Garderen: "Dal sem vse od sebe in s predstavo sem zelo zadovoljen. Za to sem se dobro pripravil in samo upam lahko, da bom lahko dober pomočnik Cadelu Evansu. Bela majica ni glavni cilj moštva. Sem smo prišli zgolj z enim ciljem. To je, da Cadela v rumeni majici pripeljemo v Pariz. Od Evansa se učim, saj si želim biti kolesar za etapne dirke. Upam, da me bo še veliko naučil in da mu bom lahko pomagal."
Tony Martin: "Takoj po prvem vmesnem času sem predrl gumo. Na zadnjem krožišču sem imel občutek, da preveč drsim, vendar sem si rekel, da je pač tak teren. Nato pa sem spoznal, da imam prazno zadnjo gumo. Moral sem zamenjati kolo. Mislim, da smo to storili hitro, vendar ti menjava ubije moralo in ritem. Resnično sem razočaran. Še vedno sem postavil dober čas, zato menim, da bi mi brez prazne gume uspelo postaviti še precej boljšega. Želel sem se boriti za rumeno majico in zdaj sem razočaran. Vendar sem si rekel, da se moram še naprej boriti, da daljši kronometri šele pridejo. Rečem lahko, da je dobro pripravljen."
Sylvain Chavanel: "Odpeljal sem izjemno dirko, kar sem si pred startom tudi želel. Že od začetka sezone sem dober v vožnjah na čas. Vedel sem, da me bodo specialisti prehiteli, vendar sem z doseženim zadovoljen. Ničesar ne obžalujem. Dal sem vse od sebe in častno branil novo majico za državnega prvaka v kronometru. Danes je moj rojstni dan in tudi če nismo zmagali, bomo praznovali."
Vincenzo Nibali: "Nisem specialist, vendar menim, da sem odpeljal zelo dober prolog. Zjutraj sem si traso pozorno ogledal in z vožnjo sem zadovoljen."
Deni Menčov: "Občutki med vožnjo so bili dobri. Čutim, da sem v formi, čeprav to ni ravno dirka, ki bi mi bila všeč. Raje imam daljše kronometre. Na srečo sta bila samo dva zahtevna ovinka, tako da sem lahko vozil v svojem ritmu. Forma še ni na višku, vendar Tour je zelo dolg in zdaj ga lahko nadaljujem precej bolj mirno."
Samuel Sanchez: "Na cilju sem bil presenečen nad časom, saj sem se med vožnjo dobro počutil in občutek sem imel precej boljši, kot je na koncu pokazal čas. Raje bi videl, da bi dirko začel nekoliko boljše, vendar priložnosti za to, da bom zaostanek nadoknadil bo še dovolj."
Alejandro Valverde: "O tem, da bi se boril z najboljšimi, sploh nisem razmišljal. To je očitno. Vendar si nisem mislil niti tega, da bom izgubil toliko časa. Recimo raje, da se zame Tour začne v nedeljo. Z zelo zapletenim zaključkom, kjer bi lahko pokazal nekaj več."
Jurgen Van den  Broeck: "20 sekund ni veliko. Videli bomo na koncu Toura, vendar se mi na druge ni treba ozirati. Mislim, da lahko še napredujem. Tudi noge še niso dobre, tako da čas sploh ni slab. Vem, da moram najti ritem, vendar verjamem, da mi bo to uspelo. Mislim, da sem lahko zadovoljen. Upam, da mi bo šlo bolje na daljših kronometrih.foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ