Odzivi po spektakularni Flandriji: "Najmočnejši je zmagal"

Odzivi po spektakularni Flandriji: "Najmočnejši je zmagal"
05.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Kakšni so odzivi protagonistov po izjemni dirki po Flandriji? Videli smo neverjetno, napadov polno dirkanje in na koncu obračun dveh najmočnejši. Kasper Asgreen pa veliki zmagovalec.

Kasper Asgreen: "Odpeljali smo popolno dirko"
Dirka je bila zares težka. Oba sva bila na limitu. Šlo je za vprašanje, kdo je prihranil več moči. Načrt je bil, da z napadi začnemo, ko vstopimo v bolj razgibano območje, potem ko smo še drugič prečkali Kwaremont. Odpeljali smo popolno dirko. Fantje so bili izjemni. Zahvala gre vsem, pa še športnima direktorjema Tomu Steelsu in Wilfriedu Peetersu, ki sta nas na to dirko zelo dobro pripravila. Lepo je biti del te neverjetne ekipe.

Mathieu Van der Poel: "Pet sekund sem še lahko sprintal, potem pa je bilo konec"
Mislim, da sem izgubil proti močnejšemu kolesarju. Kako je bil prepričan v svojo moč, je dokazal, ko je z mano čakal na sprint. Že med dirko sem opazil, da je zelo močan. Na koncu noge niso bile prave, tako da sem razočaran, a menim, da me je premagal močnejši kolesar. Zato se lažje sprijaznim s porazom. Pet sekund sem še lahko sprintal, potem pa je bilo konec. Kasper je kolesar, ki si upa dirkati in se ne boji takih zaključkov.

Greg Van Avermaet: "Tokrat sem pod masko skrival nasmeh"
Za ekipo so to pomembne stopničke. Resnično sem vesel, da sem po nekaj letih na dirki, ki jo imam tako rad spet na odru. V preteklosti sem bil na odru ponavadi žalosten, ker sem vedno menil, da bi lahko bil še boljši. Tokrat sem pod masko skrival nasmeh. Naredil sem vse, kar sem lahko. Več ni bilo mogoče doseči. Zadovoljen sem.

Wout Van Aert: "Ni izgovorov. Preprosto, nisem bil dovolj dober"
Bil sem na meji. Nisem se tako počutil, kot bi si želel. Poskušal sem preživeti in slediti, dokler sem lahko. A ob zadnjem prečkanju Kwaremonta sem pogorel. Noge niso bile prave. Ni izgovorov. Preprosto, nisem bil dovolj dober. Na Paterbergu je bilo zares težko. Poskušal sem ostati pred zasledovalci, a nisem mogel več. Ko smo ostali trije, Kasper ni smel sodelovati, kar je smešno, saj je prav on prvi napadel. Mislim, da ko sta se me rešila, da sta bolje sodelovala.

Julian Alaphilippe: "To ni njegova zadnja zmaga"
Zelo dobro. Super. Odlično smo dirkali in prevzeli odgovornost. Kasper je bil eden izmed močnejših adutov. Odpeljal je popolno dirko in zaslužil si je to zmago. Je res dober, prava mašina. To ni njegova zadnja zmaga. Odličen dan je bil to za ekipo. Vesel sem, da se je tako razpletlo. Kasperju sem poskušal pomagati po najboljših močeh. Vesel sem zanj in za ekipo. Vedel sem, da je ta dirka njegov glavni cilj in odlično je vse izpeljal.

Tom Pidcock: "Pozabil sem na osnove prehranjevanja"
Zabaval sem se. Dobra dirka je za nami, ne pa popolna. Pozabil sem na osnove prehranjevanja med dirko. Vendar sem užival in se že veselim naslednjega nastopa tukaj. To, da sem napadal najbrž ni bilo najboljše, a rad dirkam na tak način. Raje tako, kot da bi se na cilj pripeljal okrog 20. mesta.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ