Odzivi slovenske reprezentance po dveh uvrstitvah med 15

Odzivi slovenske reprezentance po dveh uvrstitvah med 15
26.09.2020 AVTOR: DZ,

Slovenke so odlično odpeljale cestno dirko na SP. Eugenia Bujak je bila dolgo v begu in na koncu zasedla 14. mesto. Urša Pintar je bila 17. Tu pa so odzivi najboljših treh in selektorja.

Eugenia Bujak (14. mesto, +3:08): Zame je bilo to najtežje svetovno prvenstvo. Ampak, dosegla sem tudi najboljši rezultat in sem zato zelo zadovoljna. Vedela sem, da moram prej napasti, če želim potem priti v glavni skupini. Zato sem zadovoljna, da mi je to uspelo. Noge so bile dobre, vendar pa mi je na takih strminah zelo težko. Lahko bi ostala v skupini, a bi potem tvegala, da bi potem odpadla. Želela sem prej ven, in ko je skupina šla na polno, sem bila že v ospredju. Tako sem imela čas, da sem lahko prišla v svojem ritmu na vrh klanca. Ekipno smo se res izkazale in upam, da bomo lahko še kdaj pokazale, kako dobra je Slovenija.

Urša Pintar (17. mesto, +3:08): Presegli smo tisto, kar smo želeli. Torej moje mesto iz Bergna. Uspelo nam je in imamo novo mesto, ki ga bomo poskušali v prihodnosti izboljšati. Neke manjše težave sem imela s kolesom, s samim prestavljanjem, vendar pa ni bilo nič hujšega. Ni imelo vpliva na moj rezultat. Če se spomnim tistih prvih let, ko smo samo po dve lahko nastopale na svetovnem prvenstvu. Zdaj nas je bilo pet. Eugenia je šla v beg, kar je bilo del taktike. Poskušale smo narediti, kar smo lahko. Tudi Slovenke iz leta v leto dokazujemo, da v kolesarstvu nismo tako slabe.

Špela Kern (105. mesto, +10:16): Sem neverjetno ponosna na to, kar smo naredile danes. Moja naloga je bila, da dirkamo spredaj, da skrbim, da je ena kolesarka vedno tam, kjer mora biti. Eugenia in Urša sta vse to zaključili izjemno. Verjamem, da bomo v naslednjih letih igrale še pomembnejšo vlogo. Ponosna sem, da sem lahko del te izjemne reprezentance.

Gorazd Penko (selektor): Vesel sem z današnjo predstavo. Z vsemi. Tudi Špela Kern je bila v zadnjem krogu blizu glavnine. Sem izredno vesel podviga Eugenie Bujak in Urše Pintar, ki sta se uspeli pripraviti tudi v glavi na to dirko. Nisem pa seveda najbolj zadovoljen s taktično izpeljavo Bujakove. Če bi se vozila bolj racionalno - tista ubežna skupina je bila namenjena njej, sa je bil načrt tak, da v tretjem krogu ona poskusi z napadom, a je potem pobeg zamudila - bi bila danes dosegljiva tudi deseterica.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ