Odzivi: Brunyneel razočaran nad Schleckoma, Iglinski komaj verjame

Odzivi: Brunyneel razočaran nad Schleckoma, Iglinski komaj verjame
23.04.2012 AVTOR: D. Z.
Z dirko Liege-Bastogne-Liege se je končala serija prestižnih enodnevnih klasik. Zdaj pridejo na vrsto zahtevne etapne dirke, a najprej so nekateri ocenili prvi del sezone.
Na dirki Liege-Bastogne-Liege je brez dvoma za največje presenečenje poskrbel zmagovalec sam. To je na presenečenje mnogih postal Kazahstanec Maksim Iglinski. Premagal je Vincenza Nibalija in klubskega kolego pri Astani Enrica Gasparotta. Prav Astana je v zadnjem tednu rešila slabši uvod v sezono in kolesarji se lahko tako precej bolj mirno pripravljajo na etapne preizkušnje.

Š e uspešnejši so bili kolesarji Omega Pharme Quick Stepa, za katerimi je izjemen prvi del sezone, a vprašanje je, kako si bosta po poškodbah opomogla Tony Martin in Levi Leipheimer. Razočarani so lahko pri zvezdniških moštvih BMC in RadioShack Nissan. Povsod so ostali brez pravih zmag in zdaj je tudi Johan Bruyneel javno okrcal brata Schleck. A več reakcij po prevoženi klasiki Liege-Bastogne-Liege si lahko preberete v nadaljevanju.

Maksim Iglinski (1. mesto):
"Ko sem  se podal v lov za Nibalijem, sem bil prepričan, da se lahko borim samo za drugo mesto. Ko pa sem ga uspel ujeti, sem ga takoj napadel. To je največja zmaga v moji karieri. Čeprav sem že zmagoval gorske etape na Romandiji in Dauphineju. Čeprav sem dobil dirko Strade Bianche, sem vedno menil, da bom vidnejše rezultate lahko dosegal na tlakovanih cestah, in ne na klasikah kot je ta. Očitno sem se motil."

Vincenzo Nibali (2. mesto):
"Nimam kaj obžalovati. Nekoliko sem razočaran, vendar sem oddirkal dobro dirko. Tukaj sem se želel pokazati in danes nisem naredil nobene napake. V zaključku sem preprosto ostal brez moči. Pihal je močan nasprotni veter, kar me je izmučilo. Resnično sem verjel, da mi lahko uspe. Ko se mi je Iglinski približeval, sem še vedno vztrajal v svojem ritmu. Mogoče bi bilo boljše, če bi ga takoj počakal in vse sstavil na sprint. Vedno je bil odličen kolesar. Mogoče bi bil sam bolj zadovoljen z drugim mestom, če bi me na tak način premagal Gilbert."

Thomas Voeckler (4. mesto):

"Padel sem po Redoutom in še sam ne vem zakaj. Sam sem bil kriv. Potem sem v lovu potrošil nekaj energije. To je vplivalo tudi na mojo moralo."

Philippe Gilbert (16. mesto):

"Zmagovalec je presenetljiv. Tudi način, kako je dirko dobil, je neverjeten. Bil je zelo močan. Prihaja iz Kazahstana in mogoče je tudi vajen takih vremenskih razmer. Nisem razočaran, saj sem naredil, kar sem lahko. Razočaran sem lahko samo zato, ker vedno startam na zmago. Žalostno je, da mi ni uspelo dobiti niti ene velike dirke. Razlika v primerjavi z lanskim letom je očitna. Lani sem lahko izkoristil svojo formo in vsako priložnost za zmago. Letos je bilo drugače. Tak je pač šport. Ne moreš biti vedno najboljši. Na taki dirki moraš biti vsaj stoprocenten. To je kot pri formuli 1. Najmanjša malenkost naredi razliko. Plačujem davek, ker sem na 90 ali 95 odstotkih svoje forme. Na taki dirki ni skrivnosti. Vsi so dobri. Ničesar ne obžalujem. V ospredju me ni bilo, ker najboljšim nisem bil sposoben slediti."

Johan Bruyneel (glavni mendežer moštva RadioShack-Nissan):
"Smo daleč od tega, da bi lahko bili zadovoljni. Verjel sem v to, da lahko ta ekipa v prvem delu sezone ogromno doseže. Vendar rezultatov ni bilo. Začeli smo dobro. S Sanremom, potem pa je nesreča ustavila Cancellaro. To je bil hud udarec za dirke po tlakovcih. Vrniti smo se želeli v Ardenih, vendar nam to ni uspelo. Niti enega med prvimi 20 na Liegeu. Tega ne morem sprejeti. Upam, da bo ta negativni izkupiček služil kot spodbuda, kot motivacija za prihajajoče mesece. Zaenkrat ne morem reči nič dobrega. Brata Schleck nista imela nikakršnih težav, vendar sta bila daleč od njunih najboljših časov. Liege je bila zahtevna dirka. Po 220 kilometrih je bil Frank povsem zmrznjen. Vendar to ni izgovor, lahko je razlaga. Čeprav je bilo vreme za vse enako ..."

Jelle Vanendert (10. mesto):
"Ekipa je prevzela odgovornost, česar ne morem reči za vse preostale. Fantom se moram zahvaliti. Astana je bila zelo močna in v zaključku je imela kar tri kolesarje. Katjuša je imela dva. Zato je bilo posameznikom težje karkoli narediti. Težko je bilo nadzirati in moral si tvegati. Na tak način bi lahko z enako količino vloženega truda zmagal, ali končal v ozadju. Vsi smo bili na meji, na koncu z močmi. En metek sem hranil za Saint Nicolas, vendar se Nibaliju in druščini nisem uspel pridružiti. Imeli so preveč prednosti. Upam, da se bom nekoč vrnil in tudi zmagal. Dirak mi je všeč."

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ