Ogrožen tudi Pariz – Roubaix?

Ogrožen tudi Pariz – Roubaix?
09.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Izbruh koronavirusa bo očitno pustil neizbrisen pečat na kolesarski sezoni 2020. Po odpovedi vseh marčevskih dirk v Italiji iz Francije prihajajo poročila, da naj bi bila ogrožena tudi izvedba severnega pekla.

Bodo znameniti tlakovci letos samevali?

Koronavirus je v Italiji, predvsem v Lombardiji, poskrbel za kritično stanje, zato so bile kolesarske dirke logična »žrtev« novonastale situacije, zaradi česar je v Lombardiji v karantenih skoraj 20 milijonov Italijanov.

Drugod o odpovedih dirk zaenkrat še ne razmišljajo, Pariz – Nica se je včeraj s prvo etapo začela in zaenkrat ne kaže, da jo bodo organizatorji (ASO) morali predčasno končati ali celo odpovedati. Hujša pa je situacija glede izvedbe Pariz – Roubaixa, ki bi moral biti na sporedu 12. aprila.

Dirka se začenja v Compeigneju, ki je le 10 kilometrov oddaljen od najhujšega francoskega žarišča koronavirusa. Leži v departmaju Oise, kjer so že prepovedali večja zbiranja ljudi, tudi direktor dirke Christian Prudhomme pa je potrdil, da so pripravljeni na vse rešitve: »Pri Pariz – Nici smo imeli srečo, da trasa ni v bližini znanih izbruhov koronavirusa, zato so nam oblasti dovolile izvedbo dirke. Sledili bomo njihovim navodilom, seveda podrobno spremljamo situacijo za Pariz – Roubaix in videli bomo, v katero smer se bodo stvari razvijale.«

Zaenkrat je še najmanj ogrožena dirka po Flandriji, od koder trenutno še ne prihajajo informacije o morebitnih odpovedih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ