Okrog Slavoloka zmage tudi dekleta

Okrog Slavoloka zmage tudi dekleta
07.02.2014 AVTOR: D. Z.
Organizatorji letošnje dirke po Franciji bodo poskrbeli za dobrodošlo novost. Pred zadnjo etapo dirke se bodo na Elizejskih poljanah pomerila še dekleta.

Štiri vidnejše kolesarke – med temi sta bili tudi Marianne Vos in Emma Pooley – so že lani med moško dirko po Franciji napisale peticijo.

V njej so zahtevale, da organizatorji dirke po Franciji organizirajo podobno dirko tudi za ženske. Iz agencije ASO pa so pred dnevi sporočili, da sicer ne bodo organizirali tritedenske, niti ne večdnevne ženske preizkušnje …

zaenkrat so pripravljeni sprejeti nekakšen kompromis. 101. dirka po Franciji za moške se bo končala v večernih urah, tako da bodo še pred to dirko po Elizejskih poljanah drvele tudi ženske.

»Udeležbe na tej dirki se še posebej veselim, še posebej zaradi magičnega cilja na Elizejskih poljanah, « je priznala prva kolesarka sveta Marianne Vos.

»Rojstvo te drke pomeni revolucijo v našem športu. Tour je najpomembnejši v cestnem kolesarstvu in ta dirka lahko odpre vrata ženskemu kolesarstvu, « je še dodala Nizozemka.

Direktor Toura Christian Prudhomme je zgolj poudaril, da si zaenkrat sploh še ne predstavlja, kako bodo uspeli izpeljati dve dirki v istem dnevu.

Prav Vosova je zelo glasna v boju za večjo prepoznavnost ženskega kolesarstva. Več o ženskem kolesarstvu, pa tudi o primerjavi moškega z ženskim kolesarstvom pa boste lahko prebrali v naši naslednji številki revije Bicikel.com.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ