Olav Kooij: "Vse smo imeli pod nadzorom"

Olav Kooij: "Vse smo imeli pod nadzorom"
27.07.2020 AVTOR: DZ

"Imeli smo vse pod nadzorom. Nikoli nismo imeli občutka, da bi nam karkoli ušlo izpod nadzora," je med drugim dejal zmagovalec dirke za VN Kranja Olav Kooij.

Razvojna ekipa sicer Nizozemske World Tour različice Jumbo Visma se je v zadnjih dveh tednih mudila na pripravah na Rogli. Te priprave pa je zaključila z nastopom na dirki za VN Kranja. Mladeniči, stari so med 18 in 20 let so pokazali, da gre za zelo nadarjene kolesarje.

Na koncu pa so uspeli pripraviti odličen izhodiščni položaj tudi za Olava Kooija. "V teh dveh tednih na Rogli smo opravili zares dobre treninge, tako da smo podobno pripravljeni, kot na začetku sezone, tako da sem vesel, da lahko nadaljujemo tam, kjer smo na začetku sezone končali," je dejal komaj 18-letni Nizozemec.

Sploh prvo leto nastopa med mlajšimi člani, pa se mu to sploh ne pozna, saj je slavil že tretjo zmago letos. Tik pred prekinitvijo sezone zaradi koronavirusa je dobil dve enodnevni dirki v hrvaški Istri. Najboljši je bil v Umagu in Poreču. Zdaj pa še v Kranju.

"Imeli smo vse pod nadzorom. Ubežniki so imeli nekaj več kot tri minute prednosti, tako da nikoli ni bilo preveč nevarno. Nikoli nismo imeli občutka, da bi nam karkoli ušlo izpod nadzora. V zadnjem krogu smo začeli s pripravo sprinterskega vlaka in fantje so opravili zares dobro delo, sam pa sem lahko vse skupaj uspešno zaključil," je še dejal Kooij.

Nizozemci so pri spoštovanju ukrepov glede koronavirusa še posebej strogi. Kooij je masko nosil tudi med intervjuji. Seveda z namenom, da bi preprečili širjenje okužb: "Pomembno je, da jemlješ ukrepe resno, tako da smo lahko vsi varni. Če je to najslabše, kar bo, potem se nimamo kaj pritoževati. Moramo pač spoštovati pravila, tako da bomo lahko nastopali vse do konca leta."

Obenem pa je priznal, da je komaj čakal, da se vrne na dirke. "Vsi radi dirkamo. Za to tudi treniramo. Veselimo se dirkanja in upam, da bomo letos lahko nastopili še na številnih dirkah," je zaključil član 13-članske kontinentalne ekipe, ki je v kolesarski karavani prisotna šele od začetka letošnje sezone, pa vendar so kolesarji kljub mladosti že zelo uspešni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ