Oleg Tinkov nezadovoljen kritizira delo trenerja

Oleg Tinkov nezadovoljen kritizira delo trenerja
12.04.2015 AVTOR: D. Z.
Eden izmed najdražjih kolesarjev Peter Sagan po prvem delu sezone ostaja brez zmage na eni izmed klasik. Lastnik ekipe Oleg Tinkov je izrazil nezadovoljstvo, s prstom pa kaže na Bobbyja Julicha.

Vsega ena zmaga v tej sezoni, 4. mesto na klasiki Milano-Sanremo, 10. na dirki Gent-Wevelgem, 4. na dirki po Flandriji in 23. na dirki Pariz-Roubaix. Peter Sagan si je vsekakor želel, da bi v tem delu sezone dosegel kaj več, predvsem zmago na eni izmed velikih klasik. Praznih rok je ostal tudi na nedeljskem »Severnem peklu. « Njegov met kolesa so v prenosu tudi pokazali, po cilju pa je bil Sagan razočaran. Tokrat ni zatajilo telo.

»Imel sem nesrečo. Razočaran sem, ker sem bil spredaj, v zadnjih desetih kilometrih pa sem imel težave s menjalnikom, potem pa sem moral zamenjati kolo. Vsi so mi ušli, « je za cyclingnews.com dejal Peter Sagan. Dirko je končal v drugi skupini, ki je za zmagovalcem Johnom Degenkolbom zaostala za 31 sekund. Torej, v skupini, v kateri je bil tudi Borut Božič. »Težave s kolesom so mi preprečile borbo za zmago. Potem, ko sem moral kar štiri kilometre loviti skupino z Wigginsom, moči v nogah nisem imel več, « je še priznal Sagan.

In kaj Slovak pravi na slabše predstave v prvem delu sezone? »Zagotovo so vsi pričakovali več, vendar pa, to je šport. To je dirkanje. Kaj pa lahko naredim? Vsaka dirka je drugačna. Enkrat se izteče dobro, drugič pač ne. Tako pač je. « Vedno kontraverzni lastnik moštva Tinkoff Saxo Oleg Tinkov pa se je že oglasil. Potem ko je iz ekipe odšel Bjarne Riis, je zdaj Tinkov spet izrazil nezadovoljstvo nad predstavami svojih kolesarjev. »Mogoče je bil dober in napadel, a na koncu je imel težave s kolesom. Tudi to se zgodi, « je najprej dejal Tinkov in priznal:

»Seveda smo si želeli, da bi dobil eno ali dve klasiki, kar pa mu ni uspelo. Nisem zadovoljen. Videli pa bomo šele na koncu sezone. Po treh mesecih je težko soditi, vendar pa je jasno, da se mu klasike niso izšle. « Tinkov je bil tudi jasen glede pritiska, ki ga na svojih ramenih v zadnjem času zaradi pomanjkanja vrhunskih rezultatov čuti Sagan: »Pritiska ni nikoli dovolj. To so profesionalni kolesarji. Tega sranja, ko ljudje govorijo o pritisku, ne sprejmem. To je smešno. Oni so v takem poslu, da se morajo znajti pod pritiskom. To je šport. Če ne morej zdržati pritiska, potem morajo zamenjati poklic. «

Sagan si bo zdaj najprej oddahnil, na dirke pa se bo vrnil maja, ko bo nastopil na dirki po Kaliforniji. Tinkov pa je poudaril, da so zdaj na vrsti tudi trenerji. »Imamo trenerje in oni se morajo odločiti, kaj je šlo narobe. Bobby Julich. Mislim, da je to njegova odgovornost. Njegova krivda. On mora rešiti to težavo. « In kaj mora zdaj Sagan po mnenju njegovega šefa narediti. Tinkov se je tudi nekoliko pošalil: »Videli bomo. To je šport in nikoli ne veš. Upam, da se bo iz tega česa naučil. Ne vem. Najbrž bi moral trenirati ali kaj takega. «

Peter Sagan odvrže kolo na dirki Pariz-Roubaix
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ