Oleg Tinkov: Če se bo kriza nadaljevala, se bom umaknil

Oleg Tinkov: Če se bo kriza nadaljevala, se bom umaknil
28.12.2014 AVTOR: D. Z.
Morda zgolj prazne besede, a zagotovo zaskrbljujoče. Oleg Tinkov je poudaril, da se bo umaknil iz kolesarstva, če se bo ruska kriza nadaljevala.

Oleg Tinkov v zadnjih letih veliko vlaga v kolesarstvo in je zdaj prevzel tudi ekipo Tinkoff Saxo. Vedno provokativen Rus je veliko investiral in pred sezono 2015 v ekipo med drugim pripeljal tudi Petra Sagana. A v zadnjem času se v Rusiji veliko govori o krizi in očitno se je boji tudi ruski poslovnež, lastnik ekipe in podjetja Tinkoff Bank.

"Če se bo stanje še poslabšalo in bo posledice utrpel tudi Tinkoff bank, potem bom umaknil sponzorstvo," je za Bloomberg TV poudaril Tinkov. "Ne vem, če bom kot lastnik ekipe v Evropi našel nadomestnega sponzorja. Najbrž mi to ne bo uspelo in bom moral ukiniti ekipo," je še dodal Tinkov, ki je poudaril, da je zaradi sankcij proti Rusiji vrednost rublja padla.

In to je občutilo tudi njegovo podjetje: "Če bi bil Američan, bi me bilo bolj strah Kitajcev kot Rusov. A želijo pritisniti na Rusijo. To je njihova izbira. Če pritisneš na nas, potem bo v Evropi 80 ljudi ostalo brez službe. Ne vem, kaj počnejo. V teh časih smo vsi tako ali drugače povezani."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ