Oleg Tinkov: Vrnil se bom, ko se umakne Chris Froome

Oleg Tinkov: Vrnil se bom, ko se umakne Chris Froome
26.07.2016 AVTOR: D. Z.
Oleg Tinkov se bo po tej sezoni umaknil iz kolesarstva. Tinkoff ekipe ne bo več. A Rus pravi, da se bo morda spet vrnil.

"Vrnil se bom, da dobim Tour "
Oleg Tinkov je bil v kolesarstvu prisoten že z ekipo Tinkoff Credit Systems. Potem se je umaknil, vrnil pa se je kot drugi največji sponzor ekipe, ki jo je vodil Bjarne Riis. Potem pa se je Rus odločil, da ekipo odkupi, tako da je bil zdaj lastnik moštva Tinkoff in lani je v ekipo pritegnil tudi Petra Sagana.

Zdaj pa se Tinkov spet umika, pa čeprav Peter Sagan v tej sezoni zares blesti. »Po nekaj sezonah se bom vrnil z novim velikim projektom, « je za sporza.de dejal Oleg Tinkov, ki rad pritegne pozornost predvsem s kontraverznimi izjavami, pa tudi z obnašanjem. V tem času pa mu enega cilja vseeno ni uspelo doseči: »Zmagati dirke po Franciji. Ampak, dokler je tu Chris Froome se to ne more zgoditi. Čakam na konec Froomove ere, potem se bom vrnil v karavano. Ena stvar pa je jasna. Vrnil se bom, da dobim Tour. «

"Najprej oddih z družino "
Glede na to, da je Froome že napovedal, da bi se rad na Touru za zmago boril še vsaj v naslednjih petih ali šestih letih, to pomeni, da Tinkova nekaj časa očitno ne bo v kolesarstvo: »Zdaj si bom v naslednjih letih oddahnil in se relaksiral z družino v Rusiji. Potem pa se bom vrnil z novim velikim produktom. «

Še prej pa bo do konca izpeljal letošnjo sezono. Toura mu z Albertom Contadorjem sicer ni uspelo dobiti, ga ja pa vsekakor navduševal Peter Sagan. Tri etapne zmage, številni pobegi in peta zelena majica zapored. Pa osvojena pikčasta majica za najboljšega na gorskih ciljih z Rafalom Majko. Nenazadnje tudi deseto mesto v skupnem seštevku Romana Kreuzigerja … razlogov za zadovoljstvo je vsekakor dovolj.

"Več ne bi mogel pričakovati "
»Z našim Tourom sem zelo zadovoljen. Tri dni v rumeni majici, tri etapne zmage, pikčasta majica in zelena majica. Več kot toliko od mojega zadnjega Toura ne bi mogel pričakovati, « je priznal Tinkov. Sezona pa se že nadaljuje. Nekoliko drugače, saj se je Peter Sagan odločil, da bo na olimpijskih igrah nastopil z gorskim kolesom.

Alberto Contador pa bo po poškodbi in odstopu z dirke po Franciji poskušal še četrtič v karieri dobiti dirko po Španiji: »Peter je za ekipo tako pomemben, da mu za dovoljenje za nastop na olimpijskih igrah v olimpijskem krosu ni bilo treba prositi. To pomeni, da ga na Vuelti ne bo, vendar pa to niti ni tako pomembno. Z Albertom Contadorjem imamo tam drugačne cilje. Sagan bo dirkal v Kanadi in tudi tam lahko že zmaga. Da bi ubranil naslov svetovnega prvaka? To bi zagotovo bilo zelo lepo, « je še zaključil Tinkov.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ