Olimpijska proga v Riu se bo končala na Copacabani

Olimpijska proga v Riu se bo končala na Copacabani
01.02.2015 AVTOR: Matej Zalar
Mednarodna kolesarska zveza je progo v Riu prilagodila tako, da se bo končala na najbolj slavni plaži na svetu.
Copacabana je simbol Ria in najbolje ponazarja brazilski duh in način življenja. Organizatorjem so se prilagodili tudi pri UCI-ju in štartno-ciljni prostor prestavili ob slavno plažo.

Olimpijska proga bo zelo razgibana, saj bo potekala skozi pet predelov Ria, vključevala pa bo strme vzpone in spuste po ozkih cestah, dolge ravnine ob morju, kjer bo razplet krojil veter, in veliko število gledalcev ob progi. Ženska dirka bo dolga 130,3 kilometra, moška pa 256,4 kilometra.

"UCI sodeluje z organizacijskim komitejem olimpijskih iger v Riu in županom mesta Paesom, ki je predlagal omenjeno spremembo. Fort Copacabana je obkrožen z izjemno okolico, hkrati pa bodo proge zelo težke. Mislim, da gledalce v Riu čaka pravi spektakel," je spremembo komentiral predsednik UCI-ja Brian Cookson.

Krog, poimenovan Grumari, vključuje strm vzpon z dva kilometra dolgim tlakovanim odsekom, nato pa se bo proga začela spuščati nazaj proti Copacabani skozi gozd Tijuca in mimo spomenika Vista Chinesa. 

Proga za vožnjo na čas bo dolga 29,8 kilometra in bo prav tako vključevala 1,2 kilometra dolg vzpon. Moški bodo prevozili dva kroga, ženske pa enega. Za razliko od svetovnih prvenstev pa bo zamenjan vrstni red, saj bo najprej na sporedu moška cestna preizkušnja, in sicer 6. avgusta, ženska pa dan kasneje.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ