Olimpijska prvakinja bo nastopila na Vuelti

Olimpijska prvakinja bo nastopila na Vuelti
03.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Presenetljiva olimpijska prvakinja iz Tokia, Anna Kiesenhofer, je bila po koncu OI bolj kot ne v ozadju, zdaj pa je dosegla dogovor, da bo nastopila na Vuelti.

Anna Kiesenhofer je s pobegom v Tokiu, kjer je presenetila vse tekmice in analitke in zdržala do cilja, postala senzacionala olimpijska prvakinja, čeprav se s kolesarstvom sploh ne ukvarja profesionalno. Tudi po zlati kolajni je ostala osredotočena na druge stvari in le občasno dirka s svojo avstrijsko kontinentalno ekipo.

Letos je tako nastopila le na avstrijskem državnem prvenstvu na cesti in v vožnji na čas, obakrat je bila druga, naslova pa sta ji obakrat ušla le za sekundo. Zdaj pa je Kiesenhoferjeva presenetila vse z objavo, da je dosegla dogovor s špansko ekipo Soltec Team Costa Cálida, da bo nastopila na španski Vuelti.

Ženska Vuelta bo potekala od 7. do 11. septembra, Kiesenhoferjeva pa bo del ekipe le na tej dirki, potem se vrača v ozadje. "Za ekipo je to velik dosežek in Anna bo zagotovo dvignila pozornost, ki bi jo sicer poželi. Za nas je to izvrstna priložnost, da pokažemo, na čem smo delali zadnja tri leta. Zahvaljujem se ji za entuziazem in da zaupa v naš projekt," pravi direktor ekipe Nino Oliver.

Kiesenhoferjeva bo tako v konkurenci najboljših kolesark sveta nastopila na Vuelti in zanimivo bo videti, kako konkurenčna bo lahko brez pravih tekmovalnih kilometrov v nogah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ