Olimpijski kronometer: 44,2 km in 846 m nadmorske višine

Olimpijski kronometer: 44,2 km in 846 m nadmorske višine
11.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mednarodna kolesarska zveza je predstavila trasi vožnje na čas na naslednjih olimpijskih igrah v Tokiu. Trasa bo nadvse razgibana in zahtevna.

Potem, ko so že pred časom predstavili trasi cestnih dirk za olimpijske igre v Tokiu – trasi za ženske in moške sta dvignili veliko prahu – so zdaj pri Mednarodni kolesarski zvezi razkrili še trasi voženj na čas. Olimpijske igre bodo leta 2020 v Tokiu. Omenimo najprej moški vožnjo na čas. Dolga bo 44,2 km. Start in cilj bo gostilo dirkališče Fuji Speedway. Prav gora Fuji bo vseskozi v ozadju.

“Trasa bo zelo zahtevna. Tu bodo dolge ravnine, potem pa razgiban teren,” je potrdil sodelavec pri UCI Thomas Rohregger, ki je sodeloval že pri trasiranju letošnje cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Na celotni trasi bodo kolesarji premagali 846 metrov nadmorske višine, kar je za vožnjo na čas kar lep zalogaj. Ženske bodo morale premagati 21,1 km dolgo preizkušnjo. Sicer pa bosta tudi cestni nadvse zahtevni. Kolesarji se bodo morali soočiti tudi s prvim delom gore Fuji, skupaj pa bodo morali premagati kar 234 kilometrov in 4865 metrov nadmorske višine. Ženska dirka bo dolga 137 kilometrov z 2692 metri nadmorske višine.

Sicer pa je na zadnjih olimpijskih igrah v Riu zlato medaljo v vožnji na čas pri moških osvojil Fabian Cancellara, ki je ob koncu kariere premagal Toma Dumoulina in Chrisa Frooma. Cancellara je kmalu zatem končal kariero, medtem ko lahko Dumoulina in Frooma leta 2020 pričakujemo na startu kronometra, ki, vsaj po kilometrih ni tako zelo dolg. V ženski konkurenci je v Riu pri 43 letih še tretjo zaporedno zlato medaljo na olimpijskih igrah osvojila Kristin Armstrong. Olga Zabelinskaya je bila druga, tretja pa Anna Van der Breggen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ