Olympia Leader - vodja pri disk zavorah

Olympia Leader - vodja pri disk zavorah
06.02.2014 AVTOR: Matej Zalar
Olympiin model Leader je vodilni cestni model za leto 2014, okvir pa je narejen posebej za Shimanove disk zavore.

Cena 5.490,00 €

Dobava vseh velikosti bo možna v mesecu marcu v trgovini Maxisport

Olympia Leader - novi, inovativni dizajn, osredotočen na aerodinamične detajle in disk zavore za cestna kolesa, je model, s katerim Olympia vstopa v najvišji razred “specialk ”. Je tudi prejemnik nagrade Expobici Innovation Award za leto 2013.

Leader je kolo, ki je hkrati lahko, a še vedno zelo udobno in odzivno, predvsem pa se odlikuje po zaviralnih sposobnostih. Olympiin okvir temelji na najnovejših hidravličnih disk zavorah za cestna kolesa, od konkurentov pa se razlikuje v tem, da to ni model, ki bi bil prilagojen tako, da ustreza disk zavoram, temveč je usvarjen posebej za njih. 

Glavna posebnost okvirja je prednja glava okvirka, ki na spoju med zgornjo in spodnjo cevjo tvori majhno plavut, ki pripomore k aerodinamičnosti kolesa. Zadnje vilice so krajše in povsem ravne, s čimer so pri Olympii želeli zagotoviti optimalni odzivni čas in izboljšati hitrost kolesa. Tudi med okvirjem in zadnjimi vilicami je nameščen “spoiler ”, ki izboljša pretok zraka okoli kolesa.

Leader bo na voljo z novimi Shimano Ultegra Di2 Disk zavorami, Shimano obroči in FSA komponentami. Prav zaradi prilagoditve okvirja disk zavoram so komponente na levi strani malo večje in bolj odporne, da lažje prenesejo zaviralne sile. Olympia Leader je narejen iz T800, T700 in M30 karbonskih vlaken, razporejenih tako, da okvirju zagotovijo maksimalno trdnost in togost.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ