Oman: Eddy Merckx zaman opominjal kolesarje

Oman: Eddy Merckx zaman opominjal kolesarje
01.03.2015 AVTOR: D. Z.
O dogodkih na dirki po Omanu smo že poročali, zdaj je prišlo do epiloga. Organizatorji so sporočili, da bodo tudi naslednje leto že šestič organizirali preizkušnjo.

V peti etapi dirke po Omanu je prišlo do neljubega zapleta. Zaradi peščenega viharja, predvsem pa zaradi vročine – predvsem kolesarji Bardianija so imeli zaradi visokih temperatur asfalta številne defekte – so kolesarji zahtevali, da organizatorji odpovejo peto etapo. Po pogajanjih je do tega tudi prišlo, pa čeprav so bila pogajanja kar napeta.

Tudi predstavnik organizatorjev, nekdanji kolesar Eddy Merckx je posredoval in se seveda postavil na stran organizatorjev. In tako je bilo med Tomom Boonenon, Fabianom Cancellaro in Merckxom izrečenih kar precej besed. »Ko dežuje na dirki Pariz-Roubaix je ravno tako nevarno, vendar pa nihče ne sestopi s kolesa. Tudi, ko se spuščajo s prelazov v dežju je nevarno. Razočaran sem, saj lahko ta odločitev ogrozi prihodnost dirke, « je med drugim takrat dejal Merckx.

Cancellara pa mu je odgovoril: »Gre za naša življenja. In življenje je najpomembnejša stvar. Pomembnejša od vseh ostalih. Nič nimamo proti organizatorjem. Vendar pa se je bilo na spustu nemogoče peljati 85 kilometrov na uro pri 47 stopinjah celzija. Gume so gorele in nekateri kolesarji so jih lahko kar z roko odstranili z obročev. Ponavadi tega ne moreš storiti. UCI mora sestaviti pravila glede dirkanja v ekstremnih razmerah. « In odgovor organizatorjev po tehtnem premisleku? »Do zdaj smo že organizirali pet izvedbe teh dirk in v preteklosti nismo imeli težav. Dirka bo, « je potrdil predstavnik organizatorja Habib Al Zawawi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ