Omilitev sankcij – dve okužbi ne bosta več razlog za izključitev ekipe

Omilitev sankcij – dve okužbi ne bosta več razlog za izključitev ekipe
26.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Po videokonferenci med predstavniki ekip in ASO je prišlo do dogovora, po katerem bodo prireditelji nekoliko omilili pravila glede pozitivnih testov v ekipah.

Foto: ASO

Ko so med dirko po Dofineji pri ASO sporočili, kakšni varnostni ukrepi bodo veljali na Touru, je bilo med njimi tudi pravilo o avtomatični izključitvi ekipe, če v njej pride do dveh pozitivnih testov na koronavirus, ne glede na to, če gre za kolesarja ali del spremljevalnega osebja.

V ekipah so bili zelo nezadovoljni, pod takšnimi pravili bi težko vseh 22 ekip prišlo do Elizejskih poljan, zato so želeli sestanek z ASO, prireditelji Toura, in ga tudi dobili. Po videokonferenci so bili vsi precej dobre volje in zadovoljni z doseženim, poroča L'Equipe.

Čeprav dokončni dogovor ni bil sprejet, prireditelji zagotavljajo, da bodo končna pravila sporočili do sobotnega štarta prve etape, je bil zasuk v razpoloženju opazen. Predsednik UCI-ja David Lappartient je na dirki v Plouayu dejal, da »bodo ukrepi manj strogi«.

Na strani ekip je bil glavni pogajalec šef Groupame – FDJ Marc Madiot, še poroča francoski časnik, ki je po srečanju dejal: »Konstruktivno smo se pogovorili. Ideja je enostavna – vsi si želimo, da dirka pride do Pariza, zato bomo na obeh straneh naredili vse, kar le lahko za zdravje vseh udeležencev.«

Po neuradnih informacijah naj bi bil sprejet Madiotov predlog, da bi se število okuženih ločilo na kolesarje in spremljevalno osebje ekipe – mehanik in en okužen kolesar tako še ne bi bila dovolj za predčasno slovo ekipe s Toura.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ