Oprah bo ogromno zaslužila, Armstrongovi dogovori šli po zlu? Bo kolesarstvo še olimpijski šport?

Oprah bo ogromno zaslužila, Armstrongovi dogovori šli po zlu? Bo kolesarstvo še olimpijski šport?
16.01.2013 AVTOR: D. Z.
Kaj vse je Lance Armstrong z domnevnim priznanjem povzročil? Posledice bodo šele vidne, a jasno je, da bo Oprah Winfrey oziroma televizija OWN zelo zaslužila.
Iz OWN so sporočili, da bodo oglasni prostor med predvajanjem tako težko pričakovanega intervjuja z Lanceom Armstrongom zardi velikega povpraševanja prodajali po rekordno visokih cenah. »Na trgu se je pojavilo veliko povpraševanje, « je priznal predsednik Erik Logan, medtem ko je Oprah WInfrey za dodatno reklamo poskrbela, ko je za konkurenčno televizijo CBS, ki je v preteklih dneh opravila intervjuje z Armstrongovimi nasprotniki (Hamilton, Tygart), razkrila, da je Armstrong priznal jemanje nedovoljeih poživil.

Tožilstvo se noče dogovoriti?
Zdaj so se pojavile govorice, da naj bi se Armstrong pogajal z ameriško vlado oziroma toilstvom. Ta naj bi stopilo ob bok Floydu Landisu in naj bi poskušalo prek sodišča dokazati, da so ljudje pri moštvu US Postal Service z goljufanjem obenem ogoljufali tudi davkoplačevalce, saj je glavni sponzor prihajal iz podjetja z državnim proračunom.

Armstrong naj bi tožilcem za opustitev primera ponudil pet milijonov ameriških dolarjev, a naj bi ti to ponudbo zavrnili. To goljufanje bodo poskušali dokazati za čas od leta 2001 do 2004 V tem času naj bi Postal Service v ekipo vložil 30,9 milijona ameriških dolarjev. Po poročanju CBS pa se tožilstvo kljub morebitnemu Armstrongovem sodelovanju, ni pripravljeno umakniti.

Kolesarstvo nič več olimpijski šport?
Na vse govorice so se odzvali tudi iz Mednarodnega olimpijskega komiteja, bolje rečeno, odzval se je Dick Pound. Zdaj član odbora pri MOK, v času Armstrongove prevlade pa predsednik Svetovne protidopinške agencije. Pound je še vedno velik Armstrongov nasprotnik, zdaj pa je v imenu MOK dejal, da razmišljajo o tem, da bi kolesarstvo umaknili iz olimpijskih športov.

»Lahko rečemo. Glejte. Očitno imate težavo. Damo vam štiri, osem let, da to rešite. Ko pa boste menili, da ste pripravljeni, se lahko vrnite. MI pa bomo videli, če je to dobra ideja, « je dejal Pound in še poudaril, da Mednarodna kolesarska zveza pri nekaterih odločitvah ni dovolj odločna in da bi bil za kolesarstvo še huji udarec, če bi se izkazalo, da je krovna organizacija Armstrongu pomagala pri jemanju nedovoljenih poživil oziroma pri izogibanju dopinškim kontrolam.

A prav kolesarstvo je na lanskih OI v Londonu poželo po vsej verjetnosti največ pozornost, saj naj bi si samo moško cestno dirko ob progi ogledalo krepko prek milijona obiskovalcev. Prav zato je vprašanje, če bi si pri MOK to potezo zares upali potegniti.

WADA: Armstrong bo moral priznati pod prisego
Iz Svetovne protidopinške agencije pa so Armstronga že pozvali, da mora goljufanje priznati pod prisego in ne zgolj v pogovorni oddaji. »Slediti mora nekim pravilom. To ni, da spregovori za pogovorno oddajo, « je bil jasen predsednik Wade David Howman: »Hoče to storiti, ker si hoče zmanjšati kazen? Hoče pomagati športu? V obeh primerih bo moral priznati pod prisego. «

Tako it Usade kot iz Wade so še sporočili, da nočejo sodelovati v preiskavi Ucijeve neodvisne komisije, saj naj bi bili preveč osredotočeni zgolj na Armstrongov primer, ki je zdaj že zaprt, in ne toliko, da razkrijejo celotno mrežo. Eden izmed razlogov naj bi bil tudi ta, da pri Uciju niso pripravljeni uvesti amnestije za tiste športnike, ki bi pripomogli k preiskavi.
Značke: Cestno
Komentarji
efijy 16.01.2013 09:56

Neumnosti! Koliko šprinterjev so že dobili, pa zato niso umaknili atletike z OI ali ukinili teka na 100m!

Stelvio 16.01.2013 10:00

hudo, tole so pa zastavili! Lancea bojo vsi kolesarji zdaj na križ pribili, če jim vzame olimpijske. Čeprav, spet samo kolesarstvo.. kot da so drugi športi kaj bolj čisti

jeti 16.01.2013 10:06

največja črna pika v športu, a žal moram reči do sedaj. ker še se bo našel kdo k si bo dejanja vzel za primer in poizkušal na enak način pretentati vse.

ooo 16.01.2013 10:17

Kolesarstvo ne bo več olimpijski šport v primeru spoznanja, da je UCI podpiral Lancevo početje. V primeru, da je pa samo priznal pa ne morejo nič. Ta članek je malo čudno napisan, za to so ne jasnosti. 

 
BullshitMan 16.01.2013 10:18
Novica:

Iz Wade so še sporočili, da nočejo sodelovati v preiskavi Ucijeve neodvisne komisije, saj naj bi bili preveč osredotočeni zgolj na to, da ?dobijo ? Lancea Armstronga, in ne toliko, da razkrijejo celotno mrežo.

Sirse o tem:
www.cyclingnews.com/news/anti -doping-agencies-refuse-to-joi n-uci-independent-commission
Tudi ne bi skodilo, ce 'Urednistvo' o tem spise malo sirsi clanek, da se ne bodo ljudje zastonj vsajali o fiktivni koruptivnosti dolocenih protidopinskih agencij.

LukecKukec 16.01.2013 10:35

Ne verjamem, da UCI, WADA, MOK in ostali niso vedeli kaj se dogaja. Preveč je denarja zraven in preveč se lahko zasluži.

superh1k 16.01.2013 11:05

Čak čak, mal .

Sej je bil LA že zaprisežen in je pod prisego zanikal kakršnokoli jemanje nedovoljenih sredstev. Torej , če je sedaj nezaprisežen priznal jemanje "pomagal" , itak nič ne šteje .


Narobe svet .

Cheers 

vahtar 16.01.2013 11:45

Narobe svet je to, da v športu, kjer je daleč največ testiranj - torej logočno se tudi najde največ, grozi izgon iz OI. Farsa.

 

Šport si mora postavljati sam svoja pravila. V kolesarstvu bi bilo to lepo poštimano brez Wade, Usade in ostalih jajc. Tour je Tour, OI so pa neka druga zgodba......

Zavesa 16.01.2013 12:19
Tako it Usade kot iz Wade so še sporočili, da nočejo sodelovati v preiskavi Ucijeve neodvisne komisije, saj naj bi bili preveč osredotočeni zgolj na Armstrongov primer, ki je zdaj že zaprt

 

Tole pove vse o kredibilnosti raznih WAD in USAD. Raje se ukvarjajo sami s sabo in daljno preteklostjo kot da bi zrihtali sedanjost in prihodnost.

Kot rdeci in beli pri nas, mecejo ljudem pesek v oci, da se ja ne bi videlo, da nic konkretnega ne naredijo...

BullshitMan 16.01.2013 12:38
@Zavesa:
Tako it Usade kot iz Wade so še sporočili, da nočejo sodelovati v preiskavi Ucijeve neodvisne komisije, saj naj bi bili preveč osredotočeni zgolj na Armstrongov primer, ki je zdaj že zaprt

 

Tole pove vse o kredibilnosti raznih WAD in USAD. Raje se ukvarjajo sami s sabo in daljno preteklostjo kot da bi zrihtali sedanjost in prihodnost.

Kot rdeci in beli pri nas, mecejo ljudem pesek v oci, da se ja ne bi videlo, da nic konkretnega ne naredijo...

Spet na podlagi pomanjkljivega clanka trosis neumnosti.
Samo zate, se enkrat:
www.cyclingnews.com/news/anti -doping-agencies-refuse-to-joi n-uci-independent-commission 

FOE 16.01.2013 14:12

To bo trenutno najbolje gledana oddaja v ZDA. Se pravi da bo čas za reklame enormno drag in se

bo dalo iz tega ogromno iztržiti. LA zagotovo rabi denar za vso to nategovanje z institucijami

in če se je z Oprah dobro pogodil, bo iz tega priznanja kar nekaj zaslužil a ne? Kar nekaj cvenka

bodo advokati potegnili, preden bomo vedeli kdo vse je vpleten in kdo ni.   

maticek 16.01.2013 14:19

Kva ma pa UCI za otrešat, sej so Lancu pomagal "vrečo držat"!?!

vrhi 16.01.2013 14:33

Tale je tudi zanimiva;

?Slediti mora nekim pravilom. To ni, da spregovori za pogovorno oddajo, ? je bil jasen predsednik Wade David Howman: ?Hoče to storiti, ker si hoče zmanjšati kazen? Hoče pomagati športu? V obeh primerih bo moral priznati pod prisego. ?

 

A vsi ostali so ali pa sledijo pravilom , 8  letni rok itd, delajo kakor jim paše, tre kamor pač pihne veter, važno da je stran od , wade usade uci

frano 16.01.2013 21:56
Res, da so se glavne stvari dogajale pred prihodom Brajkota, ampak dvomim, da ne bi vsaj nekaj malega vedel o tem. ....., zanimivo bo se, nadvse.e
Riki_ 17.01.2013 02:54

"WADA: Armstrong bo moral priznati pod prisego"

Da še malo podražim histerične sovražnike Armstronga:

Evo, ko sem napisal, da se Armstrong laže, ko priznava, sem bil deležen kritike, sedaj pa se je izkazalo, da tudi WADA ne verjame njegovemu t.i. priznanju. mežik

Evo takole je, kadar se obtožuje na podlagi t.i. "znanstvenih dokazov".

Vse postaja precej podobno poročilu slovenske Protikorupcijske komisije (KPK).

Ko je rekel, da ni jemal dopinga niste bili zadovoljni.

Ko je priznal, da je jemal doping pa spet niste zadovoljni

Armstrong vam ne more posredovati znanstvenega dokaza, da govori resnico ali, da se laže, če pa ga vi niste uspeli ujeti na znanstveni način.

Za to, da ga pa sovražite in ga želiti uničiti pa ne potrebujete nobenih dokazov, priznajte si to, vam bo lažje živeti.

Prej bodo dokazali Higsov bozon, kot pa se prepričali kaj je res v primeru Armstrong.kul

S tem intervjuvom je Armstrong naredil dober posel, zaslužil je toliko kot lahko o tem njegovi histerični sovražniki samo sanjajo.

@jeti:

največja črna pika v športu, a žal moram reči do sedaj. ker še se bo našel kdo k si bo dejanja vzel za primer in poizkušal na enak način pretentati vse.

 
Tygart Travis (USADA) je ob tem primeru dejal, da je šlo za najbolj organizirano dopingško delovanje v zgodovini športa. Sedaj ti ponavljaš za njim isto napako.
Najbolj organizirano dopingiranje se je izvajalo v prejšnjem stoletju na področju komunistične NDR (Nemška demokratična država), t.i. Vzhodne Nemčije.
Tam so to izvajali na državni ravni, sistematično so začeli že z otroci, in to tako, da ti niti niso vedeli za to.
O tem je bil narejeno tudi nekaj dokumentarcev, s pričanji bivših športnikov (tudi ženske metalke, ki je spremenila spol, posledica hormonov):

www.youtube.com/watch?v=PYwM2 ltbgY4

Podobno je bilo tudi v SZ (Sovjetska zveza) in na Kitajskem, samo o teh dveh državah še ni prišlo tako odkrito na plan, ker sta še vedno v svojem bistvu ohranili star političen režim, NDR pa je propadla in bila priključena sedanji Nemčiji.

Novinarji sprašujejo vzhodnonemškega trenerja plavalcev pred olimpijado:
"Zakaj imajo vaše plavalke tako globoke glasove"
Odgovor: "Na olimpijske igre nismo prišli peti ampak plavati"

Zajebanec 17.01.2013 04:55

Armstrong je zame največji kolesar vseh časov...in tako bo tudi ostalo.kul

wawer 17.01.2013 12:33
Kolikor vem Armstrong ni bil nikoli olimpijski prvak, lani so pa Vinoukurova vsi po rokah nosili pa je tudi "bivši" dopingiranec tak, da ne vem zakaj bluzijo zdaj. Marion jones je tudi priznala jemanje poživil pa niso umaknili atletike z OI.
fuego 17.01.2013 14:38

Dejstvo je, da se v športu obrača ogromno denarja. Sponzorji hočejo svoj denar in verjemite mi, da je Armstrong v primerjavi z ostalimi korporacijami dobil samo pikico denarja. Kdo je imel največje koristi od njegovih zmag se pa tako ve... Nike, Trek.... Pa tudi samo kolesarstvo je imelo veliko od tega. Po moje takšne stvari ni mogoče prikriti. Zaradi skupnega interesa se je vse skupaj spregledalo. Sedaj, ko pa so stvari prišle na plano pa vsi po Armstrongu. Vprašanje pa je ali se je sam spomnil uporabljat doping ali pa mu je kdo to svetoval. Izvedeli ne bomo verjetno nikoli. Saj vsi vemo kako korporacije ustvarjajo idole, ki prinašajo milijone.

Specjaliziranc 17.01.2013 14:46

A kdo ve kje bi lahko danes gledal oddajo?

kenz76 17.01.2013 16:19

zaradi enga američančka še ne bo konec kolesarstva. mežik 

Zajebanec 18.01.2013 19:08uploadedLuftpumpa 18.01.2013 19:15uploadedZajebanec 18.01.2013 19:19
@Zajebanec:uploaded 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ