Organizator jezen na Frooma in Sky

Organizator jezen na Frooma in Sky
10.03.2015 AVTOR: D. Z.
Mauro Vegni, predstavnik RCS Sport, torej organizatorja dirke Tirreno Adriatico je očitno zelo razočaran, da je moral Chris Froome zaradi bolezni odpovedati nastop.

Dirka Tirreno-Adriatico se bo začela v sredo. Na njej bodo nastopali številni zvezdniki. Če omenimo samo tiste, ki so specialisti za tritedenske dirke. Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Rigoberto Uran … Tam pa bi moral biti tudi Chris Froome. A, kot smo že pisali, Britanec je nastop v zadnjem trenutku odpovedal. Razlog? Infekcija pljuč. Mauro Vegni pa je bil nad tem ogročen:

»Pisal sem menedžerju Skya Davidu Brailsfordu. Ni mi bilo všeč, da sem moral za Froomovo odpoved izvedeti prek različnih spletnih portalov. Vsaj poklicali bi me lahko. V teh letih smo Skyu pokazali veliko naklonjenost, vsekakor večjo, kot oni nam. Na žalost naš odnos ni tako dober, kot sem mislil. « Pri Skyu so zaplet pojasnili. Čakali naj bi do zadnjega, če bi zdravnik Froomu dovolil nastopiti. A do tega ni prišlo. Froome je tako sporočil, da naj bi bila njegova naslednja dirka dirka po Kataloniji od 23. do 29. marca. Sicer pa smo letos že videli dvoboj med Contadorjem in Froomom. To je bilo na dirki Ruta del Sol, ki jo je dobil prav Froome.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ