Organizator se mu je končno opravičil

Organizator se mu je končno opravičil
11.08.2015 AVTOR: D. Z.
Se še spomnite zmage Adama Yatesa na klasiki v San Sebastianu? Kaj pa padca tistega, ki je drvel proti zmagi ali vsaj 2. mestu? Gregu Van Avermaetu so se končno opravičili.
Greg Van Avermaet je bil v vodstvu na dirki v San Sebastianu, potem pa ga je motorist, ki je spremljal dirko prav na zadnjem vzponu zbil na tla. Adam Yates, ki je bil nekaj metrov za Belgijcem je nadaljeval z napadom in prišel do prestižne zmage. Van Avermaet pa z dirko ni mogel nadaljevati, saj mu je motorist polomil tudi kolo. Iz moštva BMC so celo na glas razmišljali o tožbi proti organizatorju, kritizirali so anemično Mednarodno kolesarsko zvezo ...

Van Avermaet pa je zgolj izpostavil, da s strani organizatorja sploh ni prejel opravičila. Zdaj pa ga očitno vendarle je. "Prejel sem pismo z opravičilom španskega organizatorja. Španskega jezika sicer ne razumem, a lahko predvidevam, da so se mi opravičili," je za Het Laatste Nieuws dejal Van Avermaet. Bolj kot z morebitno tožbo se je Van Avermaet pritoževal nad izgubljenimi točkami za lestvico World Tour: "Konec je. Nič več ne morem narediti. Zmaga ali drugo mesto bi mi dali 80 ali 60 točk. Zdaj sem na lestvici izven deseterice."

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ