Organizatorji Gira načrtujejo žensko dirko, v Franciji dirka že letos

Organizatorji Gira načrtujejo žensko dirko, v Franciji dirka že letos
07.04.2014 AVTOR: Matej Zalar
RCS Sport, organizatorji Gira d'Italia, v prihodnjih letih načrtujejo tudi žensko različico italijanskega kroga.
Paolo Bellino je januarja prevzel vodenje omenjene organizacije, ki poleg Gira, Tirrena - Adriatica in dirke po Lombardiji med drugim organizira tudi dirko po Dubaju. Njegov cilj v prihodnje je, da ostane v koraku s časom in v okviru Gira organizira tudi etapno dirko za vse bolj popularno žensko cestno kolesarstvo.

“Trenutno se ukvarjamo z velikim številom odprtih vprašanj. Ženska dirka ni na samem vrhu seznama, ni pa niti pri dnu. Gre za zelo pomembno vprašanje, želimo ostati moderni in se posvetiti tudi ženskemu cestnemu kolesarstvu. Mislim, da bi bila taka dirka odlično sprejeta, ” je povedal Bellino, hkrati pa je še dodal, da zaenkrat še nima vseh odgovorov, ker se še privaja na novo vlogo vodje RCS Sporta.

Za podobno potezo so se odločili tudi organizatorji Toura, ki bodo na zadnji dan dirke, preden kolesarji pridejo na Elizejske poljane, na enakem krogu organizirali tudi enodnevno žensko dirko, na kateri naj bi nastopile najboljše kolesarske sveta. Njihovi pobudi so sledili tudi v Španiji, direktor Vuelte Javier Guillen je povedal, da bi imel rad leta 2015 enako dirko tudi v Madridu.

Zaenkrat so podrobnosti ženske dirke v Italiji še zavite v tančico skrivnosti, zato niti ni znano, za kako obsežno dirko naj bi šlo, niti kdaj pri RCS Sportu načrtujejo uvedbo omenjene novosti. Po nekaterih trditvah bi se to lahko zgodilo že prihodnje leto, veliko pa bo odvisno tudi od finančnega stanja in interesa sponzorjev.
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ