Organizatorji UAE Toura so lahko navdušeni

Organizatorji UAE Toura so lahko navdušeni
14.01.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Očitno bo na začetku sezone pomanjkanje dirk kar veliko, vsekakor pa nameravajo izpeljati UAE Tour etapno dirko, kjer se obeta velika konkurenca.

UAE Tour je pred dvema letoma dobil Primož Roglič, lani pa je Tadej Pogačar dobil zadnjo etapo pred predčasno prekinitvijo dirke zaradi epidemije. Pogačar je dirko končal na drugem mestu.

Je pa jasno, da bo tudi letos nastopil na tej preizkušnji, saj je za glavnega sponzorja moštva to ena izmed najpomembnejših preizkušenj. Logično je, da želijo imeti na startu najboljše kolesarje ekipe UAE Team Emirates, še posebej pa zmagovalca dirke po Franciji. Dirka UAE Tour bo potekala med 21. in 27. februarjem.

Razveseljiva novica za organizatorje pa je vsekakor, da bodo na startu kolesarji iz vseh 19 World Tour ekip, pa tudi Alpecin Fenix, ki ima pravico do nastopa na vseh dirkah najvišje kategorije, saj je bila ekipa v pretekli sezoni najboljša na lestvici Europe Tour.

Na startni listi dirke, ki naj bi se začela in končala v Abu Dabiju naj bi tako bil tudi Mathieu Van der Poel. To bo šele tretja izvedba dirke v takem formatu, saj so pred tremi leti združili dve preizkušnji v eno - Dubai Tour in Abu Dabi Tour. Aktualni zmagovalec je Adam Yates.

Startna lista sicer še ni znana, a je jasno, da bodo tudi letos zaradi novega koronavirusa številne dirke prestavili ali odpovedali, tako da bodo ekipe želele izkoristiti vsako dirko, ki bo na sporedu. Po odpovedi avstralske dirke Santos Tour Down Under bo to sploh prva World Tour dirka v novi sezoni.

Odpovedali oziroma prestavili so tudi dirko po San Juanu, pa serijo dirk za Challenge Mallorca, vprašljiva je še dirka po Murciji, odpovedali so organizacijo nizozemskega državnega prvenstva v ciklokrosu. Za mnoge bodo prve dirke letos dirka po Valenciji in Etoile de Besseges.

Obe sta na sporedu od 3. do 7. februarja. Po nekaterih informacijah naj bi Pogačar po vrnitvi s priprav v Abu Dabiju, kjer je trenutno, nastopil na dirki po Valenciji, potem pa se bo vrnil v Združene Arabske Emirates in spet nastopil na UAE Touru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ