Organizatorji želijo dodatno povabilo

Organizatorji želijo dodatno povabilo
21.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mednarodna kolesarska zveza je prejela zahtevek, da organizatorjem tritedenskih dirk omogoči dodatno “Posebno povabilo”. Pišejo na spletni strani tuttobiciweb.it.

Organizatorji treh tritedenskih dirk lahko imajo na svojih dirkah 22 ekip. Od tega jih ima 19 licenco svetovne serije, kar pomeni, da imajo te ekipe nastop na dirkah omogočen.

Pred dvema letoma so pri UCI uvedli novo pravilo, in sicer, da lahko na lestvici najboljša Prokontinentalna ekipa v naslednji sezoni nastopi na katerikoli dirki najvišje ravni. Po želji, torej. In tako organizatorjem ostanejo samo še dve prosti mesta za podelitev Posebnih povabil. Ti dve povabili ponavadi podelijo domačima ekipama, saj jima tako omogočajo obstoj zaradi sponzorjev, ki so zadovoljni s pojavnostjo v prenosih.

Lani je to bila ekipa Total Direct Energie, ki se je kasneje odpovedala nastopu na dirki po Italiji in organizatorji so bili zato nadvse zadovoljni. Letos v to kategorijo spada Alpecin Fenix, ekipa, za katero voz Mathieu Van der Poel. Organizatorji dirke po Italiji bodo letos že samo med italijanskimi ekipami imeli veliko izbire: Androni Sidermec, Bardiani CSF Faizané, Eolo Kometa in Vini Zabù.

Dirka po Franciji izbira med ekipami, kot so Arkea Samsic, B&B Hotels, Delko inToral Direct Energie. Ob tem si sleherna ekipa želi nastopiti na največji dirki. Burgos BH, Caja Rural RGA, Equipo Kern Pharma in Euskaltel Euskadi pa so ekipe, ki “živijo” za nastop in zelo verjetno tudi od nastopa na dirki po Španiji. Organizatorji pa imajo na voljo zelo malo manevrskega prostora. Zato so prek združenj na UCI naslovili prošnjo, da jim ta omogoči imeti 23 ekip na dirki. To pomeni, da bi lahko povabili eno ekipo več. Odločitev želijo izvedeti v prvih dneh februarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ