Orica na Tour pošilja Chavesa, brata Yates pa na Giro

Orica na Tour pošilja Chavesa, brata Yates pa na Giro
23.02.2017 AVTOR: Matej Zalar
Preobrazba Orice Scott iz šprinterske ekipe v resno ekipo za etapne dirke dobiva končne obrise. Zdaj je športni direktor Matt White razkril, kje bodo njegovi trije veliki talenti dirkali letos.

V Orici Scott so v preteklih letih zelo uspešno lovili etapne zmage na raznovrstnih dirkah, od Toura do Milana - Sanrema, v etapnih dirkah pa do lanske sezone niso bili pri vrhu. Zdaj Kolumbijec Esteban Chaves in britanska brata Simon in Adam Yates prihajajo v leta, ko se bodo morali na tritedenskih dirkah vmešati v boj za zmago.


Chaves je že lani na Giru dirkal zelo dobro, zato je vodstvo ocenilo, da je letos čas, da Kolumbijca spoznajo tudi z zakonitostmi dirkanja na Touru. S pridobivanjem izkušenj bo čez leto ali dve Chaves, ko bo prišel v najboljša kolesarska leta, nedvomno v krogu favoritov vsaj za oder za zmagovalce na Elizejskih poljanah. 


Podobna je zgodba bratov Yates, ki se bliskovito hitro razvijata v vrhunska kolesarja na tritedenskih dirkah. Letos bodo oba poslali na jubiljeni 100. Giro, kjer bosta drug drugemu v pomoč, od obeh pa se pričakuje boj za deseterico v skupnem seštevku. Nato bosta Britanca na španski Vuelti združila moči s Chavesom in Orica bo imela resnično strašljivo močno zasedbo v Španiji. 


"Ljudje se sprašujejo, zakaj Adama Yatesa ne pošljemo nazaj na Tour, ki ga je lani končal na izvrstnem četrtem mestu. A pri vseh treh rezultati trenutno še niso v ospredju, vsem želimo razširiti obzorja in jih navaditi na vsako dirko posebej. Izkušnje in učenje bomo prilagajali vsakemu posebej, z vsemi imamo sklenjene dolgoročne pogodbe, zato se nam zaenkrat še nikamor ne mudi, " je v izjavi zapisal White. 


Trojček kandidatov za visoka mesta v skupnem seštevku in eden najboljših mladih šprinterjev na svetu Caleb Ewan. S takšno sestavo ekipe so zmage praktično že zagotovljene. 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ