Orica: Ta avtobus imamo od vsega začetka! Tabla postavljena prenizko! (foto in video)

Orica: Ta avtobus imamo od vsega začetka! Tabla postavljena prenizko! (foto in video)
29.06.2013 AVTOR: D. Z.
Prvo etapo na dirki po Franciji je poleg Marcela Kittla zaznamoval tudi avtobus Orice GreenEdgea. Zaradi prenizko postavljene table, ki označuje cilj je obstal na ciljni črti.

Avtobus avstralskega moštva je bil preprosto previsok in tako se je ujel ob ciljni črti. Na očeh vseh. Snemalcev, gledalcev, novinarjev, komentatorjev, fotografov ... Predvsem pa je pravi kaos povzročil med organizatorji in posledično med kolesarji. A na koncu se je na srečo vse izšlo tako, kot so si vsi lahko samo želeli.

"Očitno je šlo za zelo nesrečno situacijo. Avtobus smo zapeljali pod ciljno tablo. Za nas je bilo samoumevno, da je dovolj prostora. Ta avtobus imamo že od vsega začetka. Od takrat, ko smo ustanovili ekipo. In prav ta avtobus smo imeli na lanskem Touru," je za uradno spletno stran moštva Orica GreenEdge dejal športni direktor Matthew White.

Kasneje so se pri ekipi znašli tako, da so nekoliko izpraznili gume, kar je očitno bilo dovolj, da se je avtobus še pravočasno umaknilo s ciljnega prostora.

"Našemu vozniku so dejali, naj gre naprej in takrat se je ujel pod tablo. V procesu je sledil vsem navodilom in po zaslugi organizatorjev mu je avtobus uspelo umakniti še pred prihodom kolesarjev v cilj. To je bil, glede na položaj, najboljši možni izkupiček," je še dodal White. Kasneje so pri organizatorju priznali, da je bila ciljna tabla postavljena 15 centimetrov prenizko.

Ogorčenje nekaterih
Mark Cavendish, ki je bil žrtev enega izmed padcev, je poudaril, da je tudi zaradi spreminjanja cilja prišlo do teh nesreč. Zelo strog pa je bil tudi menedžer moštva FDJ Marc Madiot:

"To je popoln nesmisel. Predsednik žirije bi moral biti kaznovan. Kolesarji so zaradi spreminjanja cilja veliko tvegali, saj so se borili za pozicije, ker so menili, da bo cilj tri kilometre pred pravim ciljem. Potem pa so si spet premislili. Zakaj je predsednik žirije to storil? Ko nekdo naredi napako, mora biti kaznovan. Predsednik žirije mora ravno tako prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Morali bi ga poslati domov."


 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ