Osem kg težji Bradley Wiggins podpira Christopherja Frooma!

Osem kg težji Bradley Wiggins podpira Christopherja Frooma!
12.08.2013 AVTOR: D. Z.
Lanski zmagovalec dirke po Franciji Bradley Wiggins je priznal, da je Christopher Froome tisti, ki ga tudi sam podpira pri poskusu osvojitve drugega Toura zapored.

Osem kilogramov težji
Bradley Wiggins se je po povsem ponesrečenem prvem delu sezone, bolezni, odstopu z Gira in poškodbi v kolesarsko karavno vrnil na dirki po Poljski. Zdaj nastopa na dirki Eneco Tour. »Zdaj je vse usmerjeno proti svetovnemu prvenstvu v kronometru, « je priznal Britanec in razkril, da bo moral, zato da bo na hitri progi v Firencah konkurenčen najboljšim, pridobiti kar lepo število kilogramov.

Če se hoče kosati s kolesarji, kot so Taylor Phinney, Tony Martin in Fabian Cancellara, naj bi moral biti kar osem kilogramov težji, kot je bil na lanski dirki po Franciji, ki jo je dobil. Zanimivo. Zato, da je prišel do zmage na Touru je shujšal za kar 13 kilogramov.

Konec upov za tritedenske dirke?
»Zdaj smo šli v nasprotno smer in moral sem se spet zrediti. To je bilo v resnici kar lepo. Seveda bo to močno vplivalo na mojo vožnjo klanec. To sem občutil že na dirki po Poljski, « je priznal 33-letni Wiggins, ki bo naslov svetovnega prvaka v kronometru, potem ko je lani že postal olimpijski prvak, poskusil osvojiti na hitri, več kot 50 kilometrov dolgi progi med termami Montecatini in Firencami.

S tem, ko je pri teh letih spet pridobil nekaj kilogramov, pa se je najbrž že sprijaznil, da bo v prihodnjih letih težko spet dobil eno izmed tritedenskih dirk. Sicer pravi, da bi tudi na dirki po Franciji rad nastopil, a obenem priznava, da je zdaj prvi mož ekipe brez dvoma Christopher Froome:

Upa, da bo izbran v ekipo za Tour de France 2014
»Upam, da me bodo izbrali in da bom lahko opravil zahtevane naloge.Ne glede na to, kakšne bodo. Ko sem videl, kaj je Chris počel na dirkah pred Tourom, sem vedel, da mora na Touru pravzapav početi zgolj to, kar mu je uspevalo skozi celotno sezono. To mu je tudi uspelo, kar je neverjetno. Dobiti tri etape in tako odpeljati Tour. Dokazal je, da so bile priprave uspešne. «

Wiggins je še priznal, da si je Froome s tem prislužil vlogo prvega kolesarja na prihodnji dirki po Franciji. »Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogla sodelovati. Prepričan sem, da bova naslednje leto nastopila na Touru. Če me bodo izbrali. Tam bi rad nastopil, a tu ne gre za mojo odločitev. « Jasno pa je, da se bo naslednja dirka po Franciji začela v Veliki Britaniji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ