Osprey Escapist 25: Prostoren pobeg na izlet

Osprey Escapist 25: Prostoren pobeg na izlet
08.06.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Trpežen nahrbtnik za celodnevne ali večdnevne kolesarske in pohodniške ture.
Escapist 25 je namenjen celodnevnim kolesarskim avanturam z gorskim kolesom. Ščitniki, čelada, zaloge hrane in pijače in nenazadnje orodje so nujni, ko se teren vsake dve uri spremeni. 
Na začetku tedna smo predstavljali manjši Ospreyjev nahrbtnik iz linije Raptor, na slovenskem tržišču pa so na voljo še linije nahrbtnikov EscapistMantaViper in ženski Verve.

Čisto pravo popotovanje

Količina opreme in toplih oblačil je pozimi veliko večja, a nič drugače ni, če se odpravimo na večdnevno popotovanje z gorskim kolesom v toplejšem delu leta. V tujini postajajo čedalje bolj priljubljene ture, ko v enem dnevu prekolesarimo veliko razdaljo med dvema kočama in prespimo do naslednjega dne.
Morda bi bil Escapist v Sloveniji primeren za popotovanje čez hribovja med slovenskimi kampi, če se že med kočami ne smemo voziti. Koliko je 25 litrov prostornine? Za nekatere veliko, za druge malo. Vsekakor pa dovolj za hrbet gorskega kolesarja. Osprey je še enkrat dokazal, da zna najti ravnotežje med prostornino in uporabnostjo. Sam ne bi tovoril na hrbtu večjih žakljev.

Ločena shramba za orodje in vetrovko

Posebnost Escapista je dvodelna shramba v osrednjem delu, ki jo je mogoče z vmesno zadrgo spremeniti v enojen prostor. Spodnja tretjina je sicer v notranjosti od zgornjih dveh tretjin ločena s tkanino, ima pa tudi zunanjo zadrgo. 
Premišljena poteza, ko želimo denimo orodje in zračnice ter zaščito za dež ločiti od ostale prtljage. Če ne naštetega, pa pač tisto, kar moramo imeti hitro pri roki. 
Ne manjka tudi LidLock - Ospreyev patentiran sistem za pritrjevanje čelade. Uporabna je ogromna mrežica za shranjevanje na čelni strani, ob straneh pa najdemo dve standarni mrežici. 
Ste opazili prijemališča zadrg? Gre za plastične zanke, ki jih lažje primemo s prsti v rokavicah za gorska kolesa. Samoumevno je, da ima čisto na dnu fluorescentno rumeno dežno prevleko z elastiko, ki objame celoten nahrbtnik.

Podrobnosti opisujemo v fotogaleriji, Osprey Raptor Escapist pa je na voljo v treh barvah: modri, črni, rdeči in dveh velikostih: S/M (22-litrski) in M/L (25-litrski). Kupite ga lahko v bolje založenih kolesarskih trgovinah in Factory Store spletni trgovini za 100 evrov. 

V primeru, da boste s seboj tovorili ščitnike za komolce in kolena, jih je mogoče (preverite prej, odvisno kakšne imate) stlačiti v stranske mrežice in zategniti s stranskimi trakovi na vrhu, ki so sicer namenjeni zategovanju vsebine nahrbtnika. Škoda je, da Escapist nima posebnih trakov za pritrjevanje tovrstne zaščitne opreme, prav tako pa je treba dokupiti meh za vodo. Nahrbtnik ima seveda pripravljen žep za Ospreyjev HydraForm meh.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ