Osprey HydraForm: Voda brez BPA delcev

Osprey HydraForm: Voda brez BPA delcev
06.06.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Hidracijski meh, ki ga je mogoče učinkovito očistiti in s katerim ne pijete škodljivih plastičnih delcev.
Pustimo dejstvo, da je Ospreyev meh za vodo HydraForm že na prvi pogled kakovosten proizvod, ki se takoj loči od veliko podobnih izdelkov na trgu. Poznate stekleničke, ki jih je v zadnjem letu mogoče opaziti po pisarnah, šolah in drugod? Stekleničke za dotakanje vode, ki so izdelane brez BPA plastičnih delcev?

BPA ali Bisfenol-A je industrijska kemikalija za proizvodnjo plastičnih smol, epoksi smol in drugih izdelkov. Zaradi kemične strukture deluje estrogensko, kar pomeni, da posnema ženski hormon estrogen in na ta način povzroča pri ljudeh hormonske motnje.
Velikokrat je bisfenola A prisoten v plastiki, ki je v neposrednem stiku s hrano in pijačo in iz plastične embalaže se lahko (še posebej pri višji temperaturi) izluži v hrano.

Brez BPA in PVC in izdelan z mislijo na čiščenje

Osprey zagotavlja, da je meh (ki ga denimo prilagajo v kopmpletu njihovemu nahrbtniku Raptor 10) brez BPA in PVC, široka odprtina za hitro polnjenje tekočine in AquaGuard mikrobiološka zaščita pa zagotavljata, da se v njem ne bodo redile bakterije in plesni.

Meh je izdelan iz materiala, ki ne spreminja okusa tekočine, odprtina za pitje pa je zelo široka, kar omogoča tudi lažje čiščenje s posebnim priborom (ki ni priložen).
Trdne stranice - hrbtna je denimo anatomsko oblikovana in ukrivljena za čim boljše prileganje hrbtišču kolesarja ali kolesarke - pomenijo, da je notranjost meha lažje očistiti s krtačko kot pri "mehkejših" modelih.

Zapora ustnika in pritrditev z magnetkom

Ustnik je z obratom za 180 stopinj mogoče popolnoma zapreti, kar pride prav med transportom. Pri ustnikih "na ugriz" se velikokrat zgodi, da nanje pade kak drug kos prtljage, zaradi česar tekočina izteka. 
Izpostavljamo pritrditev ustnika z magnetkom na prsni trak, vendar pa velja opozorilo (na originalni embalaži), da je magnet tako močan, da lahko pokvari/ustavi/zmoti: spodbujevalce srčnega utripa, telefone, kreditne kartice, bankomate, kompase in druge naprave
V primeru, da boste meh kupili za nahrbtnike kakšnega drugega proizvajalca, na to funkcionalnost ne morete računati.

Nekaj podrobnosti je še v fotogaleriji, Osprey HydraForm pa je v 2- in 3-litrski velikosti na voljo v bolje založenih kolesarskih trgovinah ali v Factory Store spletni trgovini za 30 in 35 evrov. Nimamo mu kaj očitati.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ