Osupljiva kolesa Charged Up e-bike šova! (foto)

Osupljiva kolesa Charged Up e-bike šova! (foto)
07.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
V New Jerseyu je potekal Charged Up šov, kier so se predstavili najnovejši modeli električnih koles. Nekaj primerov je bilo resnično dih jemajočih.
Ena glavnih pomanjkljivosti do sedaj predstavljenih električnih koles je njihova zelo velika teža. Res je, da električni pogon več kot nadoknadi napore poganjanja 20 in več kilogramov težkih koles, vseeno pa je lepo videti električno kolo, ki tehta skoraj enako kot običajna kolesa.

Eden takih primerov je ProdecoTech Titanio 29er z okvirom iz titana, ki tehta nekaj več kot 14 kilogramov, razvijalci pa trdijo, da gre za najlažje električno kolo na svetu.

Zanimiva novost so tudi gorska kolesa na električni pogon, vendar ostaja vprašanje legalnosti vožnje z električnimi kolesi po naravi. M1 Erzberg ponuja kompromis, saj lahko električno zadnje kolo v le nekaj sekundah zamenjamo za običajnega.

Za uporabnike, ki si bolj kot kolo želijo motor, so razvili Outlaw SS, ki je bil eden izmed najbolj popularnih modelov na sejmu. Kolo ne omogoča vožnje s poganjanjem pedal, njegov 750-vatni motor pa doseže maksimalno hitrost 45 kilometrov na uro.

Omenjena kolesa in še nekaj ostalih primerov si lahko ogledate v galeriji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ