Otoničar četrti na mladinskem Roubaixu

Otoničar četrti na mladinskem Roubaixu
08.04.2012 AVTOR: D. Z.
Pred profesionalnimi kolesarji so se na dirki s ciljem v Roubaixu pomerili tudi mladinci in izjemenga uspeha se je lahko razveselil Martin Otoničar, ki je zasedel četrto mesto.

Mladinci starta dirke seveda niso imeli v Compiegneju, saj bi bila potem trasa dirke zanje predolga. Njihova preizkušnja - nekaterim odsekom tlakovanih cest se vseeno niso mogli izogniti - se je začela v kraju Saint-Amand-les-Eaux. Cilj pa tisti pravi - v mestu Roubaix. In po dobrih treh urah je tam ciljno črto prvi prevozil Danec Mads Würtz Schmidt.

Na koncu je imel kar 56 sekund prednosti pred skupino štirih zasledovalcev. Med temi kolesarji, ki so se v sprintu udarili za drugo mesto je bil tudi Martin Otoničar. A sprint je pripadel Francozu Anthonyju Turgisu. Tretje mesto je osvojil Britanec Jon Dibben, medtem ko je četrto mesto osvojil predstavnik slovenske reprezentance Martin Otoničar.

Peti je bil Norvežan Markus Hoelgard. Gašper Katrašnik je z dvema minutama in 24 sekundami zaostanka zasedel 30. mesto. David Per je dirko končal na 40. mestu, osem mest slabši pa je bil Jure Miškulin, ki je za najboljšim zaostal za šest minut in 41 sekund. Dirka je štela tudi med dirke za Pokal narodov.

foto: Sirotti Cycling

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ