Otoničarja ugnal zgolj domačin (video)

Otoničarja ugnal zgolj domačin (video)
20.08.2012 AVTOR: D. Z.
Mladinec Martin Otoničar je na prestižni dirki Coppa Pietro Linar osvojil izjemno drugo mesto. Premagal ga je zgolj Matteo Natali.

Rezultati
1. NATALI MATTEO (POLISPORTIVA MONSUMMANESE)
2. OTONICAR MARTIN (HIT CASINOS) +0:39
3. MARCHINI FRANCESCO (POLISPORTIVA MONSUMMANESE)
4. VELASCO SIMONE (WORK SERVICE BRENTA)
5. STEFANELLI NICOLA (POLISPORTIVA MONSUMMANESE)
6. MANCINI FRANCESCO (A.S.D.TEAM BOTTEGONE CIPRIANI & GESTRI)
7. DI RUSCIO ALBERTO (TEAM F.LLI GIORGI)
8. CAMPIGLI NICOLA (GS BERTI MOBILI BENASSI)
9. GUIZZETTI SIMONE (TEAM F.LLI GIORGI)
10. RUGI ALESSANDRO (S.S.AQUILA GANZAROLI)

Slovenska mladinska reprezentanca, ki jo je vodil selektor Andrej Cimprič je nastopila na zelo priznani enodnevni mednarodni dirki Coppa Pietro Linari. Med 114 kolesarji na startu so tako bili tudi štirje Slovenci, in sicer Otoničar, Katrašnik, Žakelj ter Miškulin.

Najtežji del 108 kilometrov dolge dirke je bil v samem zaključku, ko so morali kolesarji opraviti s tremi vzponi. V zadnjem krogu je napadel Matteo Natali, član brez dvoma najmočnejše ekipe na dirki Polisportiva Monsummanese.

Hitro si je privozil dovolj veliko prednost, da se je lahko v cilju veselil prepričljive zmage. V ozadju je do največje selekcije prišlo prav na zadnjem vzponu in potem v zaključnih metrih. V boj za drugo mesto se je podala manjša skupina kolesarjev.

Ta sprint pa je dobil naš predstavnik Martin Otoničar, ki je z zaostankom 39 sekund za zmagovalcem zasedel drugo mesto. Tretji je bil klubski kolega prej omenjenega zmagovalca Francesco Marchini.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ