Ovečkin daleč od rekorda, a vendar do zmage. Najboljši Slovenec Jure Golčer

Ovečkin daleč od rekorda, a vendar do zmage. Najboljši Slovenec Jure Golčer
18.06.2015 AVTOR: D. Z.
Artem Ovečkin je pričakovano dobil 8,8 km dolg kronometer na dirki po Sloveniji. Najboljši Slovenec je bil Jure Golčer na osmem mestu.

Že 22. dirka po Sloveniji se je začela z 8,8 km dolgim kronometrom po ljubljanskih ulicah. Slovenci po pričakovanjih niso bili povsem pri vrhu. Letos na startu ni avstralske ekipe Orica GreenEdge. Prav predstavniki te ekipe so bili v preteklosti na tej trasi premočni. Svein Tuft drži celo rekord, saj je progo premagal v devetih minutah in 55 sekundah.

Zato pa se je na dirko vrnil Rus Artjom Ovečkin. Kolesar Rusvela je pokazal odlično predstavo in progo premagal s časom 10:22. »Dobro sem se pripravil na dirko. Že tretjič sem tukaj. Seveda sem računal na zmago. In uspelo mi je, « je dejal Rus. Slabe pol sekunde počasnejši je bil Salvatore Puccio, Italijan v dresu Skya. Na tretje mesto pa se je uvrstil Diego Ulissi, že zmagovalec dirke po Sloveniji.

Ulissi je tako izmed kandidatov za vrh v skupnem seštevku v najboljšem položaju. Kaj pa Slovenci? Med deseterico se je uvrstil samo Jure Golčer, ki je zasedel osmo mesto. Izgubil je samo sedem sekund. Jan Polanc je bil 15., Primož Roglič 16., Marko Pavlič pa 17. Prav Pavlič je oblekel majico najboljšega med mladimi kolesarji.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ