Ovitek iBatzz je vodoodporen in ima vgrajeno baterijo

Ovitek iBatzz je vodoodporen in ima vgrajeno baterijo
16.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pri portalu Bicycle Times vsak teden testirajo različne ovitke, nastavke in drugo dodatno opremo za iPhone, ki pride prav med športnimi aktivnostmi.
Tokrat so testirali ovitek za iPhone 5 in 5s s celotnim imenom iBattz Mojo Refuel Aquaseal, ali krajše le iBatzz. Ena glavnih težav za pametne telefone, ki se pojavi med kolesarjenjem, je vlaga. Zelo hitro lahko telefon zamoči in se posledično pokvari že zaradi potu, še huje pa je, če nas med vožnjo ujame dež.

Ovitek iBattz je popolnoma neprepusten za vodo, ima certifikat IPX8, ki zadržuje vodo do treh metrov globine, vsekakor pa ne prepušča dežja in potu. Še bolj uporabna pa je dodatna baterija, ki je vgrajena v ovitek. Zadrži lahko do 2200 mAh energije, kar v praksi pomeni, da podvoji življenjsko dobo telefona z enim polnjenjem. Ker modela 5 in 5s ne slovita ravno po zmogljivosti baterije, je to zelo dobrodošla novost za vse kolesarje, ki med vožnjo poslušajo glasbo ali uporabljajo Stravo.

Baterijo napolnemo preko micro USB kabla, katerega lahko priključimo na vse standardne USB polnilce, kar je dobrodošla sprememba napram specializiranim Lightning polnilcem, kakršne potrebujemo za polnjenje iPhona.

Omenjene pozitivne lastnosti pa imajo tudi negativno stran, saj je ovitek precej masiven in težak, stane pa kar 120 dolarjev. Za vsakdanjo uporabo morda nekoliko preveč, vendar pa gre za odličen pripomoček, ko se odpravljamo na večdnevne avanture v naravo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ