Padci v Abu Dabiju, Jan Tratnik spet ob najboljših

Padci v Abu Dabiju, Jan Tratnik spet ob najboljših
23.02.2017 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik 4. na Portugalskem. V Abu Dabiju je etapo dobil Mark Cavendish. Številni so padli. V Franciji pa je bil najboljši Mattia Cattaneo. Dirko je dobil Rohan Dennis.

Jan Tratnik spet med najboljšimi
Jan Tratnik je tudi v drugi etapi na dirki Volta ao Alentejo mešal štrene najboljšim. Etapa je bila dolga 171 kilometrov. Monforte je gostil start, cilj pa je bil v Portelu.

Tudi tokrat je bila trasa kar razgibana, pa čeprav nekoliko manj kot prva. Na koncu je bil kratek ciljni vzpon. Spet smo videli sprint, tokrat skupina dobrih 80 kolesarjev. Zmage se je veselil Johim Ariesen, drugi je bil Carlos Barbero, tretji pa Colin Joyce. Odličen četrti je bil Jan Tratnik, ki je trenutno osmi v skupnem seštevku.

Abu Dabi
Mark Cavendish je dobil prvo etapo na dirki po Abu Dabiju. V zaključku padec. Na tleh pa Kittel, Contador, Mollema, Ewan …

Govorimo o že tretji dirki po Abu Dabiju, ki letos spada med dirke World Toura. Na dirki nastopata tudi Jani Brajkovič in Luka Mezgec. Prvi dan pa je bil namenjene sprinterjem, ki jih je na dirki kar precej. Etapa sprva ni bila posebno hitra, zaključek pa po pričakovanju dramatičen. Že med etapo sta padla tudi Alberto Contador in Bauke Mollema, glavna moža v ekipi Trek Segafredo.

Kilometer pred ciljem je bil na vrsti še zadnji levi ovinek. Tam je nastal pravi kaos. Med drugimi sta padla tudi Caleb Ewan in Marcel Kittel. Sledil je sprint, ki ga je dobil Mark Cavendish. Po nekaj več kot štirih urah in pol dirkanja je premagal Andreja Greipla in Niccolo Bonifazia. Jani Brajkovič je bil 50., Luka Mezgec pa 127. Jutri bo na sporedu nova sprinterska preizkušnja.

Francija
Končala se je tudi dirka prve kategorije Tour Cycliste International La Provence. Zadnja etapa se je končala v Marseillu. S kratkim ciljnim vzponom.

Po 168 kilometrih in po nekaj več kot štirih urah dirkanja jo je dobil Mattia Cattaneo, ki je ugnal Rohana Dennisa in Jonathana Hiverta. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič. Po včerajšnjem četrtem mest, in potem ko je danes startal kot tretji v skupnem seštevku, je etapo končal na 24. mestu.

Za zmagovalcem je zaostal za 17 sekund. Jan Polanc je bil 75. Končne zmage se je veselil Rohan Dennis. Kolesar moštva BMC je za dve sekund ugnal Mattio Cattanea in za štiri Alexandra Genieza. Matej Mohorič je bil z zaostankom 15 sekund 16., Jan Polanc pa je dirko končal na 56. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ