Padec, kaotičen sprint in odvzem zmage, Polanc 5.

Padec, kaotičen sprint in odvzem zmage, Polanc 5.
19.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V Avstraliji se je v predzadnji etapi vsekakor veliko dogajalo. Vsaj na koncu. Na koncu se je zmage veselil Jasper Philipsen. Polanc in Pogačar spet med najboljšimi.

Na dirki Santos Tour Down Under je za kolesarji peta, obenem predzadnja etapa. Potem, ko smo včeraj videli prvi pravi boj favortiov za končno zmago, so zdaj na svoj račun spet prišli sprinterji. Glenelg je gostil start 150 kilometrov dolge etape, ki se je končala v Strathalbynu. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Patrivk Bevin in sprva se je zdelo, da večjih težav pri branjenju ne bo imel, vendar pa se je vse spremeneilo deset kilometrov pred ciljem, ko je grdo padel.

Bevin, sicer član moštva CCC se je kljub vsemu pobral in nadaljeval z dirko in celo ujel glavnino. Sledil je kaotičen sprint, v katerem je bil najhitrejši Caleb Ewan. A član Lotto Soudala sprinta ni izpeljal po pravilih in zmago so mu odvzeli. Tako se je šele po cilju lahko uspeha veselil komaj 20-letni kolesar moštva UAE Team Emirates Jasper Philipsen. Drugi je ibl Peter Sagan, tretji pa Danny Van Poppel. Spet sta se v zaključku dobro znašla Jan Polanc, ki je bil 14. in Tadej Pogačar na 16. mestu.

Bevin je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Lanski zmagovalec Daryl Impey je z zaostankom sedmih sekund drugi, Luis Leon Sanchez na tretjem mestu zaostaja za 16 sekund. Sledi Ryan Gibbons, potem pa na petem mestu že Jan Polanc, ki zaostaja za 26 sekund. Isti zaostanek imajo vse do 18. mesta. Tudi Tadej Pogačar, ki je 14. Pred kolesarji je samo še ena etapa. Ta bo odločilna, saj se bo končala na vrhu vzpona Willunga Hill. V preteklosti je tu redno zmagoval Richie Porte, ki je tudi letos eden izmed favoritov za končno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ