Padec, poškodba in uradna pritožba

Padec, poškodba in uradna pritožba
04.10.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tre Valli Varesine je prišlo do neljubega zapleta. Gianni Moscon naj bi povročil padec Sebastiana Reichenbacha, ta pa se je uradno pritožil.

V zadnjem obdboju se pred koncem sezone v Italiji odvija serija prestižnih enodnevnih dirk, na katerih nastopajo številni zvezdniki.

Serijase bo zaključila v soboto, ko bo na sporedu znamenita dirka po Lombardiji. Na eni izmed teh preizkušenj – govorimo o dirki Tre Valli Varesine – je prišlo do neljubega zapleta. Padci so sicer sestavni del kolesarstva, a v naslednjem primeru je šlo še dlje. Med dirko je namreč padel Sebastien Reichenbach, ki si je poškodoval komolec.

Moral bo na operacijo, tako da je njegove sezone že konec. A tu se zgodba ne konča. Reichenbach je naslednji dan sporočil: “Pritožil se bom, saj me je Gianni Moscon nalašč prevrnil na tla. To je bilo namerno. Več kolesarjev je to videlo in pripravljeni so tudi pričati. Nalašč se je vrgel vame. Ker je do tega prišlo na spustu, bi lahko bilo vse še precej huje. Pri ekipi FDJ so me in me bodo pri tem podpirali. ” Seveda se je v italijanskih medijih oglasil tudi Moscon:

“Ni res. Nič nisem imel pri tem. Bili smo na odseku s slabo cesto, Reichenbachu pa je odneslo roke z balance. Z njim se v življenju še nisem pogovarjal. ”Sicer pa Reichenbach predvideva, da se mu je Moscon s to potezo želel maščevati za dogodke z dirke po Romandiji konec aprila. Takrat je prav Reichenbach opozoril, da je Moscon z rasističnimi žaljivkami ozmerjal kolesarja moštva Kevina Rezo. Moscona je takrat Sky za šest tednov celo suspendiral. Reichenbach je takrat na žaljivke opozoril prek twitterja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ