Padec v Franciji, Špilak in Brajkovič v glavnini

Padec v Franciji, Špilak in Brajkovič v glavnini
24.02.2016 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak nastopa v Franciji, medtem ko je Jani Brajkovič začel z nastopanjem na osemdnevni dirki po Langkawiju.

Simon Špilak v glavnini v Franciji
Za kolesarji na premierni etapni dirki prve kategorije Tour Cycliste International La Provence je že druga etapa. Ta je kolesarje popeljala od Miramasa do Istresa. Dolga je bila 180 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati nekaj manj kot dva tisoč metrov nadmorske višine. Na dirki nastopa tudi Simon Špilak, ki je prvo zahtevno etapo končal med dvajseterico. Tisto etapo je dobil Thomas Voeckler, ki je v drugi tudi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Druga etapa ni bila tako težka. Vzponi so sicer bili, a so se najtežji končali daleč pred ciljem.

In tako smo pričakovano videli sprint glavnine, ki se je udarila za zmago. Premoč v tem sprintu so imeli člani Etixx Quick Stepa. Prišlo je tudi do padca prav v zadnjem ovinku. Na koncu pa je Fernando Gaviria zmago kar prepustil klubskemu kolegu Davideju Martinelliju, ki je tako slavil prvo zmago v profesionalni karieri. Etixx Quick Stepu pa je priboril 12. zmago v tej sezoni. Daniele Ratto je bil tretji. Simon Špilak je dirko končal v glavnini. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Voeckler je obdržal sedem sekund prednosti pred Petrom Vakočem in devet pred Lilianom Calmejanom. Isti čas imaza še Peter Serry in Chris Anker Sorensen. Špilak je s 55 sekundami zaostanka 20.

Jani Brajkovič v Langkawiju

Začela se je osemdnevna dirka po Langkawiju, ki spada med dirke ekstra kategorije. Na tej dirki nastopa tudi Jani Brajkovič, ki brani barve ameriške ekipe UnitedHealthcare. Prva etapa je kolesarje popeljala od Kangarja do Balinga. Dolga je bila 165,5 km. Pisana je bila na kožo sprinterjem. Sprint je dobil član Astane Andrea Guardini. Drugi je bil Brenton Jones, tretji pa Andrea Palini. Brajkovič je etapo končal v glavnini. Zasedel je 36. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ