Padec v zaključku bržkone že končal obrambo naslova

Padec v zaključku bržkone že končal obrambo naslova
26.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Cro Race

Z ne preveč zahtevno etapo od Primoštena do Sinja se je začela dirka po Hrvaški. Matej Mohorič je bil vpleten v padec manj kot 10 kilometrov pred ciljem in je izgubil 50 sekund.

Dirka po Hrvaški se je začela s pravo ogrevalno etapo od Primoštena do Sinja, dolgo 181 kilometrov in s tremi kategoriziranimi vzponi. Ravno prav, da so šprinterji ogreli noge pred zaključkom dirke.

Ta pa je bil na žalost Mateja Mohoriča zelo razburljiv. Dobrih šest kilometrov pred ciljem je na čelu glavnine prišlo do padca in na tleh se je znašel Mohorič, pa tudi Tilen Finkšt, šprinter Adrie Mobil. Kolesarji Ineosa so bili že pred padcem na čelu glavnine, nato pa so s silovitim tempom preprečili Mohoriču, da bi se vrnil v skupino.

Sicer se je lanski zmagovalec boril, pomagal mu je tudi Fran Miholjević, a sam proti celotni glavnini vendarle ni imel možnosti in izgubil je 50 sekund. Na dirki, kjer so razlike vedno majhne, je to bržkone že usodno, tako da bo Mohoriču v nadaljevanju ostal lov na etapne zmage.

V šprintu je prvo etapo dobil izkušeni Elia Viviani, ki je bil v najboljšem položaju, a se mu je Tobias Andresen hitro približeval, na koncu pa je bil vseeno malo prekratek. Tretji je bil Alexander Kristoff. Šprintersko orožje Bahraina je bil Matevž Govekar, ob njem tudi Nicolo Buratti, a se z Italijanom nista ujela, vsak je ostal ujet na svoji strani in Buratti je bil na koncu šesti, Govekar pa deveti v šprintu.

Jutrišnja etapa od Biograda do Novalje na Pagu je povsem ravninska, tako da bodo šprinterji dobili novo priložnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ