Padec v zaključku in Meersmanova zmaga

Padec v zaključku in Meersmanova zmaga
24.08.2016 AVTOR: D. Z.
Padec pred sprintom. Zmagovalec Gianni Meersman. Atapuma obdržal vodstvo.

Na dirki po Španiji je za kolesarji peta etapa od Viveira do Luga. Dolga je bila 171 kilometrov. Po dveh zahtevneješih dnevih pa se je spet obetal tudi sprint večje skupine kolesarjev. Kolesarji so morali premagati zgolj en vzpon tretje kategorije. Po dnevih vročine je tokrat deževalo.

Darwin Atapuma je branil rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Priložnost za pobeg sta izkoristila dva kolesarja. Nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji Tiago Machado in Julien Morice. V beg sta se podala takoj po startu, njuna največja prednost pa je znašala pet minut. Potem pa je dobrih 50 kilometrov pred ciljem Machado nadaljeval v samostojnem pobegu. A kolesar Katjuše večjih možnosti za uspeh ni imel.

V ozadju so se z mislijo na edini gorski cilj pričeli napadi in 40 km pred ciljem je imel Machado vsega tri minute naskoka. Glavnina pa ga je ujela 14 km pred ciljem. Ritem pa so narekovali kolesarji ekip Sky, Tinkoff, Lotto Soudal in Etixx Quick Step. Dva kilometra pred ciljem je napadel Simon Clarke, sledil pa mu je Philippe Gilbert. A večjih možnosti nista imela. Potem pa je prišlo do hudega padca in številni so ostali ujeti v ozadju.

Najhuje jo je skupil Steven Kruijswijk, ki dirke ni končal. Izmed favoritov so nekateri tudi ostali ujeti v ozadju, a zaradi pravila treh kilometrov v skupnem seštevku niso izgubili časa. V sprintu se je druge zmage veselil Gianni Meersman. Fabio Felline je bil drugi, Kevin Rezza pa tretji. Atapuma je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Sledijo Valverde, Froome, Quintana, Chaves, Sanchez, Fernandez, Konig, Kennaugh in Brambilla.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ