Padec zaradi nezaščitenih količkov

Padec zaradi nezaščitenih količkov
24.08.2016 AVTOR: D. Z.
Prav neverjetno, kaj vse se lahko zgodi. Na dirki po Španiji je do padca prišlo zaradi slabo zaščitenih količkov.

Kot smo že pisali, v zaključku pete etape dirke po Španiji je prišlo do grdega padca. Najhuje jo je skupil Steven Kruijswijk. Nizozemec je moral zaradi zlomljene ključnice odstopiti, zdaj pa je jasno, da se je zaletel v enega izmed količkov, ki so postavljeni na cesti.

Organizatorji pa tega dela cestišča očitno niso zaščitili, kolesarji pa so to očitno spregledali. »Moja rebra in ključnica. Vse zelo boli. S polno hitrostjo sem se zaletel v stebriček. Grozno, da moram dirko zapustiti na tak način, zaradi predmeta, ki ga tam ne bi smelo biti, « je dejal Kruijswijk.

Lani je zaradi podobnih stebričkov do padca prišlo na dirki po Baskiji. Hudo pa sta se takrat poškodovala Peter Stetina in Sergio Pardilla. Organizatorji dirke po Španiji pa so se hitro tudi javno opravičili: »Do nesreče je prišlo zaradi ovire na cesti. Odprli smo interno preiskavo, ki bo pokazala, zakaj nismo na te ovire kolesarjev bolje opozorili. Tako je bilo tudi načrtovano. « Vsekakor je to velika napaka organizatorjev, ki sprint izpeljejo na tako nevarnih odsekih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ