Padel, dobil drugo klasiko in se odpovedal Ardenom

Padel, dobil drugo klasiko in se odpovedal Ardenom
17.04.2017 AVTOR: D. Z.
Philippe Gilbert. Veliki zmagovalec dirke po Flandriji in zdaj še dirke Amstel Gold Race. Odpovedati pa se je moral nadaljevanju na dirkah v Ardenih.

Kako je prišel do zmage na dirki po Flandriji se najbrž še spomnite. Tudi na dirki Amstel Gold Race je do zmage prišel na izjemen način, potem ko je v sprintu ugnal Michala Kwiatkowskega.

Govorimo o že njegovem četrtem uspehu na tej dirki. Med dirko pa je Philippe Gilbert tudi grdo padel. 130 kilometrov pred ciljem se je skupaj z Michaelom Valgrenom znašel na tleh. Hitro se je vrnil v igro in prišel celo do zmage. Po velikem slavju pa se je pritoževal nad bolečinami v ledvicah. Odšel je na pregled v bolnišnico in tam so odkrili izvor bolečine. Poškodovana desna ledvica.

“Ob padcu sem čutil bolečino, vendar pa sem se, potem ko sem sedel na kolo, počutil bolje. Bolečina je izginila. Na žalost se je bolečina po prihodu na cilj vrnila. Z zdravnikom sva se odločila, da odidem na pregled, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Gilbert, letos član moštva Quick Step floors. Potrdil je, da ne gre za resno poškodbo, a se bo moral kljub temu odpovedati obema enodnevnima klasikama v Ardenih.

Govorimo o dirkah Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Prav na obeh, še posebej na zadnji v seriji enodnevnih klasik bi spadal med favorite. Obe dirki je leta 2011 tudi že dobil. “Na srečo ni nič resnega, in če bo vse v redu, bom lahko po enotedenskem popolnem mirovanju že lahko začel s treningi. Škoda, da me na preostalih dirkah ne bo, saj sem bil v vrhunski formi, ” je še povedal Gilbert.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ