Padel in polomil okvir ob slavju kolega

Padel in polomil okvir ob slavju kolega
08.07.2019 AVTOR: DZ, vir: cyclingweekly

Julian Alaphilippe je dobil tretjo etapo, njegov klubski pri Deceuninck Quick Stepu Kasper Asgreen pa je grdo padel in zlomil kolo.

Ne zgodi se prav pogosto, da bi v kakšni izmed etap kolesarja iz istega moštva končala na prvem in zadnjem mestu. Deceuninck Quick Step je imel veliko razlogov za proslavljanje po tretji etapi dirke po Franciji. Julian Alaphilippe je upravičil vlogo favorita na taki trasi. Zanesljivo je zmagal, eden izmed marljivih pomočnikov v belgijskem moštvu Kasper Asgreen pa je po opravljenih nalogah zdrsnil v ozadje.

Potem pa se je v zadnjih kilometrih zapletel še v padec, saj naj bi spregledal oviro na cestišču. Pri tem je 24-letni novinec na dirki po Franciji zlomil Specializedov okvir. Ko je prejel rezervno kolo, je veseeno nadaljeval vse do cilja. Iz ekipe se pozno ponoči sporočili, da zaenkrat še ni jasno, če bo Danec lahko nadaljeval z dirko. Takoj po etapi so ga odpeljali v bolnišnico na preglede.

"Zdravniško osebje ekipe bo opazovalo Asgreena. Dokončno odločitev o tem, ali bo nadaljeval s Tourom bomo sprejeli v torek zjutraj," so sporočili iz ekipe Deceuninck Quick Step. Sicer pa je Asgreen tretjo etapo končal na 176 mestu, dobrih 20 minut za kolegom Alaphilippom.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ