Pametna luč, ki ve, kdaj zavirate in kako temno je! (foto)

Pametna luč, ki ve, kdaj zavirate in kako temno je! (foto)
18.06.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarite predvsem zvečer, ko je kolesarjenje precej bolj nevarno? Potem vam bo mogoče prav prišla "pametna" kolesarska luč.

Če kolesarite v večernih urah, ko prave svetlobe praktično ni več, potem potrebujete dobro luč. Ne samo zato, da vi vidite, kje vozite, ampak predvsem zato, da ste bolj opazni. Pa se vam je že kdaj zgodilo, da ste luč pustili vklopljeno in ste tako prej porabili baterije?

Estonec Indrek Rebane je zdaj predstavil »pametno « zadnjo luč, ki jo je poimenoval Velodrom. Luč je vodoodporna, pritrdimo pa jo lahko na sedežno oporo. Posebnost te luči je, da zazna gibanje kolesa. Ko se to premika, takrat luč sveti, ko je kolo več kot za minuto ustavljeno, pa se luč ugasne.

Poleg tega vsebuje še poseben senzor, ki meri svetlobo. In tako moč prilagaja temi oziroma svetlobi. Proizvajalec zatrjuje, da naj bi luč svetila tako močno, da se jo lahko opazi že na razdalji tristotih metrov. Proizvajalec izpostavlja še eno, kot pravi, pomembno lastnost. To je senzor, ki zazna zaviranje.

V času zaviranja luč sveti z večjo močjo. Baterija je dovolj močna, da lahko luč dela vse do sto uro, polni pa se prek USB kabla. Za tako luč bi morali odšteti 54 ameriških dolarjev. Sicer pa lahko več o uporabi te luči spoznate na posnetku na tej povezavi, pa tudi na priloženih fotografijah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ