Pametna očala Raptor, narejena z vojaško tehnologijo

Pametna očala Raptor, narejena z vojaško tehnologijo
23.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Podjetje Everysight je predstavilo model pametnih očal Raptor, ki združuje v bitkah preizkušeno tehnologijo s športnikom prilagojenim dizajnom.
Podjetje Everysight je nastalo kot podružnica vojaškega podjetja iz Izraela, ki izdeluje čelade za pilote vojaških letal in posebej prilagojene čelade za specialce. Svoje znanje so prenesli tudi na športno področje in razvili kolesarska očala Raptor.

Očala so predstavili pretekli torek, v prodaji pa še nekaj časa ne bodo dostopna. Ob koncu leta bodo namreč programsko opremo odprli za zunanje programerje, ki bodo tako lahko sodelovali pri izboljšavah in razvijali aplikacije in dodatke za očala Raptor.

Končna cena še ni znana, prav tako ne točen datum začetka prodaje, bo pa to vsekakor v letu 2016. Očala se sicer po specifikacijah ne razlikujejo od drugih pametnih očal na tržišču, le izdelava je mnogo bolj kvalitetna. Ogrodje in leče so narejene iz vojaških materialov, ki prenesejo tudi največje obremenitve, tehnologija pa je enaka, kot jo uporabljajo piloti.

Podatke bodo očala kolesarju prikazovala neposredno na njegovo vidno polje, torej ne bodo našega vidnega polja v spodnjem desnem kotu prekrila s poljem, ki bo prikazoval podatke, temveč bodo podatki izpisani neposredno na vidno polje.

Tako bomo lahko na cesti pred nami opazovali izpisane podatke o hitrosti, razdalji, moči in še marsičem. Več bo znanega ob samem začetku prodaje, predstavitev pa si lahko ogledate v videoposnetku.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ