"Pametnim" kolesarskim izdelkom ni videti konca - prihaja še čelada!

"Pametnim" kolesarskim izdelkom ni videti konca - prihaja še čelada!
14.08.2015 AVTOR: Matej Zalar
Dodajanje LED luči na čelade pa še ni vse - The Bling Jet se preko Bluetootha poveže tudi s pametnim telefonom!
Led luči ponoči izboljšujejo vidnost kolesarja, kar lahko v veliko primerih prepreči sicer neizogibno nesrečo. Kitajsko podjetje Livall je šlo še nekoliko dlje in čeladi s pomenljivim imenom The Bling Jet omogočilo Bluetooth povezovanje med pametnim telefonom in čelado. 

Čelado Bling Jet uporabljamo preko daljinskega upravljalca, ki ga lahko namestimo na krmilo ali prenašamo v žepu. S pritiskom na gumb lahko iz v čelado vgrajenih zvočnikov predvajamo glasbo, ki jo imamo na pametnem telefonu. Sliši se zabavno, a hkrati si ne predstavljam, da bi želel izgledati kot "boombox" na dveh kolesih. 

Ima pa čelada vgrajen tudi mikrofon, kar je precej bolj uporabno. Na zadnji strani se skriva majhen gumb, preko katerega se lahko oglasimo na dohodni klic in se s pomočjo zvočnika in mikrofona nemoteno pogovarjamo med vožnjo. 

Bling Jet omogoča tudi nadzor nad kamero pametnega telefona, z daljinskim upravljalnikom lahko posnamemo video ali fotografijo. Kako uporabna je v resnici ta funkcija, je boljše vprašanje, saj nam slika iz žepa dresa pomaga bore malo, če pa telefon držimo v roki, daljinskega upravljalca pač ne potrebujemo. Kakorkoli že.

Če več kolesarjev v skupini uporablja Bling Jete, se med sabo povežejo v skupini in delujejo kot walkie-talkie. To je lahko zelo pripravno, če se med vožnjo izgubimo oziroma zaostanemo za skupino, saj lahko kolegom sporočimo, da nas na dogovorjenem mestu počakajo. Čelado lahko povežemo s pametnimi urami in Livallovim senzorjem kadence.

V primeru padca ima čelada vgrajen senzor za udarce, zato ob stiku s tlemi preko pametnega telefona nemudoma pošlje SOS sporočilo vnaprej izbrani številki v imeniku.

Livall sredstva za Bling Jet zbira na strani Indiegogo, potrebujejo 20 dolarskih tisočakov. Svojo čelado si lahko zagotovite z donacijo v višini 159 dolarjev. Če bo šlo vse po planu, jo boste prejeli oktobra letos.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ