Pantanijeva Bianchija in prestižne majice na dražbi

Pantanijeva Bianchija in prestižne majice na dražbi
21.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Se še spominjate etape do Ventouxa leta 2000? Marco Pantani je dobil etapo, potem ko mu je Lance Armstrong prepustil zmago.

Pisalo se je leto 2000. Lance Armstrong je blestel na dirki po Franciji. Branil je zmago iz leta 1999 in bil na dobri poti proti novi zmagi. Ena izmed etap je kolesarje popeljala tudi na Mont Ventoux.

Marco Pantani, ki sicer ni bil v najboljši formi se je večkrat pobral, potem ko je že zaostajal za najboljšimi. Potem pa je tudi napadal. Ko si je pripeljal odločilno prednost, ga je uspel ujeti samo še Lance Armstrong.



Američan pa je Italijanu prepustil zmago, čeprav Pantani tega ni želel priznati. Kasneje je Pantani dobil še etapo do Courchevela. Kolo, ki ga je takrat uporabljal je podaril verigi trgovin pod imenom Mercatone Uno. To je bil tudi sponzor ekipe, za katero je Pantani vozil.

Pri Mercatoneju so imeli muzej, kjer so razstavljali določene Pantanijeve stvari, zdaj pa je podjetje v stečaju in nekateri predmeti bodo 9. decembra na dražbi v Milanu. Za kolo, ki ga je Pantani uporabljal naj bi dobili nekje od 25 do 30 tisoč evrov.



Poleg tega bo na dražbi tudi kolo, ki ga je Pantani uporabljal na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000. Tudi to kolo naj bi prodali za podobno ceno. Na dražbi bodo še nekateri podpisani dresi in pokali.

Med temi bo tudi podpisana rumena majica z dirke po Franciji 1998, ki jo je Pantani dobil, pa tudi dve rožnati majici z dirke po Italiji. Tudi to dirko je Pantani dobil leta 1998 in je tako zadnji kolesar, ki mu je uspelo v isti sezoni dobiti Giro in Tour. Pantani je umrl 14. februarja 2004.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ