Paolo Bettini o Alonsovem razpadlem projektu: Izgubljeno leto

Paolo Bettini o Alonsovem razpadlem projektu: Izgubljeno leto
18.01.2015 AVTOR: D. Z.
Nekdanji svetovni prvak in selektor Paolo Bettini je končno nekoliko več povedal o propadlem projektu Fernanda Alonsa.
Fernando Alonso je dolgo napovedoval, da bo ustvaril svojo kolesarsko ekipo in da bo v sezoni 2015 vstopil v kolesarsko karavano. Med najbolj izpostavljenimi imeni, ki so Alonsu priskočili na pomoč je vsekakor Paolo Bettini. Dvakratni svetovni prvak je po karieri tri leta opravljal vlogo selektorja italijanske reprezentance, a se je umaknil

... očitno v upanju, da bo postal glavni menedžer moštva FACT (Fernando Alonso Cycling Team). Projekt pa je propadel in Bettini je zdaj priznal: "Govoriti zdaj o tem nima nobenega smisla. To bo zame pač izgubljeno leto." Bettini je bil zadolžen za iskanje kolesarjev, ki bi nastopali za moštvo, pa tudi za osebje, za katero je povedal, da bi bilo mlado. Vsi okrog 40 let.

"Vse skupaj se je začelo v letu, ki ni bilo pravo za Alonsa. Njegova služba je dirkanje v formuli 1. To je bilo prelomno leto v njegovi karieri in moral se je osredotočiti na to. Zato ni bilo ne časa ne prostora za navdušujoč, a zahteven projekt. Celotna ideja je zamrznila," je dejal Bettini. Skozi celotno sezono so prestavljali predstavitev projekta.

Alonso je prek menedžerja zgolj obljubljal, da bodo projekt izpeljali, konec sezone pa je Mednarodna kolesarska zveza sporočila, da te ekipe ne bo, saj nihče ni zaprosil za licenco. In kako naprej? Paolo Bettini je priznal, da bo vnaprej precej bolj previden, tudi če ga bo Alonso spet privabil h projektu:

"Smo v stanju pripravljenosti. Fernando si v prihodnosti še vedno želi ustvariti ekipo. Vem, da se zdaj zdi, da ni ravno zanesljiv, saj je že hotel prevzeti Euskaltel. Velikokrat sva govorila in zagotavljam vam, da je zelo sposoben in goji strast do kolesarstva. Je tudi ponosen in noče, da bi se zgodba končala na tak način."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ